5 Şubat 2021 Cuma

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı köri

    Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  • Tavuk etini jülyen şekilde doğruyoruz uygun bir kaba alıyoruz .
  • Zeytinyağ sarımsak sirke soya sosu ve geri kalan baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Üzerini kapatıp 1-2 saat dinlendiriyoruz daha sonra geniş bir tavaya tavuk etimizi alıp kızartıyoruz ve bir tabağa alıyoruz tavamızı ocağa alıyoruz.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip soğanları piyazlık doğruyoruz ve yağımıza ekleyip kavuruyoruz .
  • Daha sonra sebzeleri jülyen doğrayıp soğanımıza ilave edip çok az tuz ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Sebzelerimizi hafif diri bırakıyoruz daha sonra kızartmış olduğumuz tavuk etini ilave edip 3-4 tur karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz servis yapıyoruz.
  • Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder