Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı köri
Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı
- Tavuk etini jülyen şekilde doğruyoruz uygun bir kaba alıyoruz .
- Zeytinyağ sarımsak sirke soya sosu ve geri kalan baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini kapatıp 1-2 saat dinlendiriyoruz daha sonra geniş bir tavaya tavuk etimizi alıp kızartıyoruz ve bir tabağa alıyoruz tavamızı ocağa alıyoruz.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip soğanları piyazlık doğruyoruz ve yağımıza ekleyip kavuruyoruz .
- Daha sonra sebzeleri jülyen doğrayıp soğanımıza ilave edip çok az tuz ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Sebzelerimizi hafif diri bırakıyoruz daha sonra kızartmış olduğumuz tavuk etini ilave edip 3-4 tur karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz servis yapıyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder