20 Şubat 2021 Cumartesi

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılk süt /200 ml bardak
  • 1 çay bardağı yoğurt / 125 ml çay bardağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı hamura sarısı üzeri için.
  • Aldığı kadar un yarım kg un kulandım ben hamur yumuşak bir hamur olacak.

İçi için:


  • Beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık kulandım 

    Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Bir kap içerisinde sıvı malzemeleri koyup ardından maya ,şeker ,tuz ,yumurta beyazını koyup maya eriyene kadar karıştırın.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Yumuşak ele yapışan bir hamur olacak 1 yemek kaşığı kadar yağ koyup hamuru toparlayın.
  • En son olarak üzerini kapatıp 1 saat mayalanmasını bekleyin.
  • Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapın.
  • Avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
  • 30 beze oluyor elinizle açarak içine bir tatlı kaşığı kadar peynir koyup kenarlarından büzerek kapatın.
  • Tekrar yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizdiğimiz poğaçaları üzerini kapatarak 15-20 dakika kadar poğaçaları tepside bekletip üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu susam haşhaş serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst ayarda pembeleşene kadar pişirin.
  • Poğaçaları fazla kurutmayın fırından çıkartıp üzere nemli bir bez kapatıp 10 dakika kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder