Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılk süt /200 ml bardak
- 1 çay bardağı yoğurt / 125 ml çay bardağı
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı hamura sarısı üzeri için.
- Aldığı kadar un yarım kg un kulandım ben hamur yumuşak bir hamur olacak.
İçi için:
- Beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık kulandım
Poğaça Tarifi Yapılışı
- Bir kap içerisinde sıvı malzemeleri koyup ardından maya ,şeker ,tuz ,yumurta beyazını koyup maya eriyene kadar karıştırın.
- Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Yumuşak ele yapışan bir hamur olacak 1 yemek kaşığı kadar yağ koyup hamuru toparlayın.
- En son olarak üzerini kapatıp 1 saat mayalanmasını bekleyin.
- Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapın.
- Avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
- 30 beze oluyor elinizle açarak içine bir tatlı kaşığı kadar peynir koyup kenarlarından büzerek kapatın.
- Tekrar yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizdiğimiz poğaçaları üzerini kapatarak 15-20 dakika kadar poğaçaları tepside bekletip üzerine yumurta sarısı sürün.
- Çörek otu susam haşhaş serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst ayarda pembeleşene kadar pişirin.
- Poğaçaları fazla kurutmayın fırından çıkartıp üzere nemli bir bez kapatıp 10 dakika kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder