20 Şubat 2021 Cumartesi

Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi

 

Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2-2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 lt (5 su bardağı) süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay kaşığı kakao

Keki ıslatmak için;

  • Süt

Üzeri için;

  • 160 gram çikolata
  • Antep fıstığı tozu

    Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta, şeker ve tuzu beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra kakao, su, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatula ile malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.
  • Unu dikkatli bir şekilde ekleyin yumurtanın boyutuna göre onun miktarında değişiklik olabilir.
  • Kekimizi fırın tepsimize yayıyoruz. Fırın tepsisine yayarken zorluk yaşayabilirsiniz.
  • İnce olduğunu kesinlikle düşünmeyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.
  • Her zamanki krema tarifinden bahsediyorum sizlere. Keke başlamadan önce krema ile başlayabilirsiniz.
  • Krema soğurken keki ayarlayabilirsiniz. Krema, 1 lt süte 1 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı tozşeker ekleyip mikserde çırpıyoruz.
  • Ardından ocaktan pişiriyoruz. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket kremşanti ekleyip hepsini beraber çırpıyoruz.
  • Ve üzerine 1 çay kaşığı kakao ekleyip tekrar mikserde çırpıyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra kekimizi dikdörtgen şekilde küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
  • Enine 3 parça boyuna 12 parça şeklinde kestim. Daha sonra keki sütle ıslattım üzerine kremadan sıktım üzerine tekrar keki kapattım.
  • Bu işlemi bütün pastalarımızda yaptım. Daha sonra benmari usulü çikolata eritip çay kaşığı ile kekin üzerlerine yaydım. Aşağısına akmamasına özen gösterdim.
  • Sizler isterseniz çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Görüntüsünün daha güzel olabilmesi için üzerine Antep fıstığı tozu kullandım ve pastamız servise hazır.
  • Buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. Bir dahaki tarifimde görüşmek üzere. 🤩💖

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder