Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 2-2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 1 lt (5 su bardağı) süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kremşanti
- 1 çay kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
- Süt
Üzeri için;
- 160 gram çikolata
- Antep fıstığı tozu
Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta, şeker ve tuzu beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kakao, su, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatula ile malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.
- Unu dikkatli bir şekilde ekleyin yumurtanın boyutuna göre onun miktarında değişiklik olabilir.
- Kekimizi fırın tepsimize yayıyoruz. Fırın tepsisine yayarken zorluk yaşayabilirsiniz.
- İnce olduğunu kesinlikle düşünmeyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.
- Her zamanki krema tarifinden bahsediyorum sizlere. Keke başlamadan önce krema ile başlayabilirsiniz.
- Krema soğurken keki ayarlayabilirsiniz. Krema, 1 lt süte 1 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı tozşeker ekleyip mikserde çırpıyoruz.
- Ardından ocaktan pişiriyoruz. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket kremşanti ekleyip hepsini beraber çırpıyoruz.
- Ve üzerine 1 çay kaşığı kakao ekleyip tekrar mikserde çırpıyoruz.
- Kek soğuduktan sonra kekimizi dikdörtgen şekilde küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
- Enine 3 parça boyuna 12 parça şeklinde kestim. Daha sonra keki sütle ıslattım üzerine kremadan sıktım üzerine tekrar keki kapattım.
- Bu işlemi bütün pastalarımızda yaptım. Daha sonra benmari usulü çikolata eritip çay kaşığı ile kekin üzerlerine yaydım. Aşağısına akmamasına özen gösterdim.
- Sizler isterseniz çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Görüntüsünün daha güzel olabilmesi için üzerine Antep fıstığı tozu kullandım ve pastamız servise hazır.
Buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. Bir dahaki tarifimde görüşmek üzere. 🤩💖
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder