21 Şubat 2021 Pazar

Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı portakal kabuğu
  • Vanilya
  • 1 buçuk paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ile süt uygun kapta köpürene kadar çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, süt ve vanilya eklenerek düşük ayarda çırpılır.
  • Ardından kakao, kabartma tozu, portakal kabuğu ve un eklenilir.
  • Borcam güzelce yağlanıp üzerine dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Kürdan testi yapılarak kontrol edilip, fırından alalım.
  • Sos için tüm malzeme uygun bir kapa alıp, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir, 3-4 dakika fokurdatıp kapatılıp, ılımaya alınır.
  • Kekimizde ılık sosumuzda ılık olmalıdır. Kekimizi dilimlere kesip sosu üzerine dökelim.
  • Afiyetler olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder