Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı portakal kabuğu
- Vanilya
- 1 buçuk paket kabartma tozu
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ile süt uygun kapta köpürene kadar çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, süt ve vanilya eklenerek düşük ayarda çırpılır.
- Ardından kakao, kabartma tozu, portakal kabuğu ve un eklenilir.
- Borcam güzelce yağlanıp üzerine dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Kürdan testi yapılarak kontrol edilip, fırından alalım.
- Sos için tüm malzeme uygun bir kapa alıp, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
- Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir, 3-4 dakika fokurdatıp kapatılıp, ılımaya alınır.
- Kekimizde ılık sosumuzda ılık olmalıdır. Kekimizi dilimlere kesip sosu üzerine dökelim.
Afiyetler olsun 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder