Portakallı İrmikli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Portakal sosu için;
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Portakallı İrmikli Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir tencereye süt, şeker ve irmiği koyun ocağa alın karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin .
- Ocaktan alın vanilya ve tereyağı ilave edin karıştırın .
- Islatılmış tart kalıbına dökün bir gece buzdolabında bekletin.
- Kalıbı servis yapacağınız tabağa ters çevirip çıkarın.
- Diğer taraftan uygun bir tencereye portakal suyu şeker ve nişastayı koyun .
- Ocağa alın karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca ocaktan alın irmik tatlısının üzerine dökün.
- 3 saat buzdolabında bekletin servise hazır afiyet olsun 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder