13 Şubat 2021 Cumartesi

Portakallı İrmikli Pasta Tarifi

 

Portakallı İrmikli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Portakal sosu için;

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

    Portakallı İrmikli Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir tencereye süt, şeker ve irmiği koyun ocağa alın karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin .
  • Ocaktan alın vanilya ve tereyağı ilave edin karıştırın .
  • Islatılmış tart kalıbına dökün bir gece buzdolabında bekletin.
  • Kalıbı servis yapacağınız tabağa ters çevirip çıkarın.
  • Diğer taraftan uygun bir tencereye portakal suyu şeker ve nişastayı koyun .
  • Ocağa alın karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşınca ocaktan alın irmik tatlısının üzerine dökün.
  • 3 saat buzdolabında bekletin servise hazır afiyet olsun 👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder