Kwark Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı un
- Not ;benim çay bardağı büyük boy resimde görüntü mevcut
Kreması için;
- 500 gr kwark Türkiye dekiler için sek yoğurt
- 2 kuru krema
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
Üzeri için ;
- Konserve şeftali
Kwark Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurtaları şeker sıvı yağı iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra vanilya şekerini ilave ederek 1 -2 dakika daha çırpıp un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
- Yağlanmış kalıbımıza döküyoruz .
- 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Kremasında kwark be kremayı çırpma kabına alıyoruz .
- Şekerini ve vanilya şekerini ilave edip ilk önce düşük ayarda daha sonra yüksek ayarda 1- 2 dk çırpıyoruz.
- Kekimiz soğuyana kadar buz dolabında bekletiyoruz kremamızı.
- Soğumuş olan kekin üzerine döküp her yerine güzelce yayalım.
- İnce ince dilimlenmiş olan şeftalileri üzerine dizelim.
- Bir gece bekletelim buz dolabında ertesi gün servis edelim çok hafif bir pasta afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder