12 Şubat 2021 Cuma

Portakallı Pestil Tarifi

 

Portakallı Pestil Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo portakal
  • 2 avuç kuru üzüm kulandım
  • 1 karanfil
  • Yarım çay kaşığı tarçın şart değil
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı kadar şeker( 1 bardak kulanın az gelirse ilave edin damak zevkinize göre)
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 portakalın kabuğu rende
  • 2 pişirme kağıdı
  • 1 kase kadar dövüşmüş ceviz

    Portakallı Pestil Tarifi Yapılışı

  • 1 portakalın kabuğunu rendeliyoruz.
  • Kalan portakalı soyup doğruyoruz.
  • Üzümü yıkayıp içine ilave edelim karanfili 2 bardak suyu ilave edip portakallar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz .
  • Sonra blendırla iyice pürüzsüz hele gelene kadar parçalıyoruz.
  • Şekeri ilave ediyoruz birazda öyle çırpıyoruz.
  • 10 dk kadar pişiriyoruz .
  • İçine limon suyu, tarçın, tereyağı ilave ediyoruz.
  • Bir kaynatıp altını kapatalım.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim .
  • 2 tepsi oluyor iyiye bölelim yağlı kağıda dökelim.
  • Üzerine bir kase ceviz iki tepsiye serpelim hafif kaşıkla bastıralım.
  • Üzerine cevizlerin kuruyunca dökülmesin.
  • 3-4 gün kuruyunca uzun şeritler keselim dilediğimiz kalınlıkta saralım afiyetle yiyelim hepsi bu kadar.
  • Not ;3-4 gün sürüyor kuruması balkonda çift tarafdan cam açtım gayette güzel oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder