12 Şubat 2021 Cuma

Soslu Limonlu Haşhaşlı Kek (Maden Suyuyla Yumuşacık Kek) Tarifi

 

Soslu Limonlu Haşhaşlı Kek (Maden Suyuyla Yumuşacık Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta (büyükse 3 tane yeterli)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 200 ml maden suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 tatlı kaşığı haşhaş (isteğe bağlı)
  • 1 tane limonun kabuğu

Sosu için;

  • 1 tane küçük limonun suyu
  • 1 kaşık labne peyniri ya da yoğurt
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • Yarım limon kabuğu rendesi

    Soslu Limonlu Haşhaşlı Kek (Maden Suyuyla Yumuşacık Kek) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri 3-4 dakika köpürtene kadar mikserle çırpalım.
  • Daha sonra sıvı yağı, sütü, maden suyunu ekleyelim ve mikser kullanmadan karıştıralım.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim iyice karıştıralım.
  • En son içine limonu rendeleyelim ve haşhaşı ekleyerek karıştıralım.
  • Kalıbı sıvı yağ ile iyice yağlayalım ve biraz unlayalım.
  • Kek hamurunu kalıba dökelim ve birkaç kere yere vuralım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim.
  • Bu arada sosunu hazırlayalım. Bir kabın içine bütün malzemeleri alıp karıştıralım.
  • 45 dakika sonra keki kürdan yardımıyla kontrol edelim içi pişmişse fırından çıkartalım.
  • İyice soğuması için bir kenara alalım. (iyice soğumadan ters çevirmeyin. ).
  • Soğuyan kekimizi dikkatlice çevirelim.
  • Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder