Soslu Limonlu Haşhaşlı Kek (Maden Suyuyla Yumuşacık Kek) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta (büyükse 3 tane yeterli)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 200 ml maden suyu
- Yarım su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 tatlı kaşığı haşhaş (isteğe bağlı)
- 1 tane limonun kabuğu
Sosu için;
- 1 tane küçük limonun suyu
- 1 kaşık labne peyniri ya da yoğurt
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
- Yarım limon kabuğu rendesi
Soslu Limonlu Haşhaşlı Kek (Maden Suyuyla Yumuşacık Kek) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri 3-4 dakika köpürtene kadar mikserle çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağı, sütü, maden suyunu ekleyelim ve mikser kullanmadan karıştıralım.
- Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim iyice karıştıralım.
- En son içine limonu rendeleyelim ve haşhaşı ekleyerek karıştıralım.
- Kalıbı sıvı yağ ile iyice yağlayalım ve biraz unlayalım.
- Kek hamurunu kalıba dökelim ve birkaç kere yere vuralım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim.
- Bu arada sosunu hazırlayalım. Bir kabın içine bütün malzemeleri alıp karıştıralım.
- 45 dakika sonra keki kürdan yardımıyla kontrol edelim içi pişmişse fırından çıkartalım.
- İyice soğuması için bir kenara alalım. (iyice soğumadan ters çevirmeyin. ).
- Soğuyan kekimizi dikkatlice çevirelim.
- Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder