16 Şubat 2021 Salı

Portakallı, Puding Dolgulu Kek Tarifi

 

Portakallı, Puding Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağına yakın portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Puding için;

  • 1 paket kakaolu puding
  • Üzerindeki ölçüden 1/2 (yarım) bardak eksik süt
  • 80 gram sütlü çikolata

    Portakallı, Puding Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı 

  • Önce keki hazırlıyoruz. Yumurta şekeri iyice çırpıp sıvı malzemeleri ekliyoruz.
  • Toz malzemeleri ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  • En son portakal kabuğu rendesini ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  • Puding malzemelerini bir tencereye alıp pişiriyoruz.
  • Pişen pudinge çikolataları atıp karıştırarak eritiyoruz.
  • Kalıbı yağlayıp unluyoruz. Kek harcının yarısını kalıbın tabanına döküyoruz.
  • Üzerine puding döküp yayıyoruz. Kalan kek harcını da pudingin üzerine yayıyoruz.
  • Puding tamamen kapanacak. 170 derece ısınmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz, çikolata sosu dökebilirsiniz.
  • Evde olan meyveleri doğrayıp pudingin üzerine dizip kalan harcı üzerine dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder