Portakallı, Puding Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağına yakın portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı vanilya aroması
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Puding için;
- 1 paket kakaolu puding
- Üzerindeki ölçüden 1/2 (yarım) bardak eksik süt
- 80 gram sütlü çikolata
Portakallı, Puding Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı
- Önce keki hazırlıyoruz. Yumurta şekeri iyice çırpıp sıvı malzemeleri ekliyoruz.
- Toz malzemeleri ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- En son portakal kabuğu rendesini ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
- Puding malzemelerini bir tencereye alıp pişiriyoruz.
- Pişen pudinge çikolataları atıp karıştırarak eritiyoruz.
- Kalıbı yağlayıp unluyoruz. Kek harcının yarısını kalıbın tabanına döküyoruz.
- Üzerine puding döküp yayıyoruz. Kalan kek harcını da pudingin üzerine yayıyoruz.
- Puding tamamen kapanacak. 170 derece ısınmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkıp soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz, çikolata sosu dökebilirsiniz.
- Evde olan meyveleri doğrayıp pudingin üzerine dizip kalan harcı üzerine dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder