20 Şubat 2021 Cumartesi

Pırasa Graten Tarifi

 

Pırasa Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)

    Pırasa Graten Tarifi Yapılışı

  • Pırasayı ince ince doğrayalım.
  • Havucu rendeleyelim.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayalım.
  • Tavaya zeytinyağı veya çiçek yağını alalım.
  • Soğanı kavuralım.
  • Havuç pırasa tuz sırası ile ilave edip kavuralım.
  • Kavrulan pırasayı küçük boy fırın kabına alalım.
  • Beşamel sos için; Tereyağını eritelim unu ekleyip az kavuralım sütü ilave edelim.
  • Karabiber ve tuz ekleyip pişirelim.
  • Koyu kıvama geldikten sonra ocaktan alalım.
  • Beşamel sosunu pırasanın üzerine yayalım.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri rendesini ilave edelim.
  • 190 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
  • Maydonoz ile süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder