Pırasa Graten Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg pırasa
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- Tuz
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 buçuk su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
Pırasa Graten Tarifi Yapılışı
- Pırasayı ince ince doğrayalım.
- Havucu rendeleyelim.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayalım.
- Tavaya zeytinyağı veya çiçek yağını alalım.
- Soğanı kavuralım.
- Havuç pırasa tuz sırası ile ilave edip kavuralım.
- Kavrulan pırasayı küçük boy fırın kabına alalım.
- Beşamel sos için; Tereyağını eritelim unu ekleyip az kavuralım sütü ilave edelim.
- Karabiber ve tuz ekleyip pişirelim.
- Koyu kıvama geldikten sonra ocaktan alalım.
- Beşamel sosunu pırasanın üzerine yayalım.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri rendesini ilave edelim.
- 190 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
- Maydonoz ile süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder