Pırasalı Tavuklu Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 tavuk fileto (Göğüs)
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet pırasa
- 2 adet orta boy havuç
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Sevdiğiniz baharatlı çeşnileri
Arası için
- Eritilmiş margarin veya tereyağı (Karışık)
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
Pırasalı Tavuklu Üçgen Börek Tarifi Yapılışı
- Tavuklar, küçük küp veya jülyen şeklinde kesilir.
- 1-2 kaşık kadar sıvı yağ ile rengi dönene kadar çevrilir.
- Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsak ilave edilir.
- Yuvarlak veya uzun istediğimiz şekilde kesip hazırladığımız pırasa ve yeşil biber konulup sebzeler hafif rengi dönene kadar karıştırılır.
- En son iri tarafı ile rendelediğimiz havuç konup 1 -2 sefer karıştırıp ocaktan alınır.
- Tuz ve baharatları konulur.
- Yufkanın biri tezgaha açılır.
- Üzerine erimiş margarin sürülür (isteyen tereyağı koyabilir). 4 -5 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesilir.
- Kenarına hazırladığımız harçtan koyup üçgen şeklinde sarılır. Diğer 2 yufkada aynen yapılır.
- Hemen pişirilecekse börekler su ile ıslatılıp yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Not: (önceden hazırlayıp streçle sararak, derin dondurucuda bekletebilirsiniz.
- Ertesi günü donu çözmeden ıslatıp yumurta sarısı sürerek pişirebilirsiniz) sevgiyle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder