13 Şubat 2021 Cumartesi

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gr)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı harç için:

  • 4 adet orta boy elma  (Büyükse 3 adet yeterli)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:

  • Pudra şekeri

    Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak elmalı harcımızı yapıyoruz. Çünkü harcımızın soğuması gerekli.
  • Elmalarımızı soyup ortalarını temizleyip rendeliyoruz. Pişirmek için bir tencereye alıyoruz.
  • Üzerine şeker ve tarçını ilave edip suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
  • Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabında birleştirip yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzun üzerini birşeyle örtüp 15 dk dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırıyoruz. Kalan hamuru yağlı kağıt arasında tart kalıbımızın ölçüsü kadar açıyoruz. Kalıba yerleştirip kenarlarını düzeltiyoruz.
  • Çok kabarmasını istemiyorsanız çatalla tabanına delikler açmalısınız.
  • Kalıba yerleştirilen hamurun üzerine elmalı harcın tamamını yayıyoruz.
  • Ayırdığımız hamur parçasını yağlı kağıt arasında açıyoruz ve eşit 4-5 cm lik parçalara ayırıp kesiyoruz.
  • Şekil vermek için kestigimiz hamurumuzu eşit aralıklarla tartın üzerine koyuyoruz.
  • Hazır olan tartımızı önceden 180° de ısıttığımız fırınımıza sürüp ortalama 40 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Üzeri kızaran tartımızı fırından alıyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servise hazır hâle getiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder