13 Şubat 2021 Cumartesi

Mantarlı Pilav Tarifi

 

Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk but (Adedi sizin tercihinize kalmış haşlandıktan sonra 3 su bardağı tavuk suyu pilavda kullanılacak)
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım su bardağı kabuğu soyulmuş badem
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 400 gram ince dilimlenmiş mantar
  • Yarım demet ince doğranmış dereotu
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Karabiber, tuz

Pirinci ıslatmak için

  • 1/4 (çeyrek) limonun suyu

Tavuk butların üzeri için

  • Dil/kaşar peyniri

    Mantarlı Pilav Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri ılık ve limonlu suda ıslatalım.
  • Tavuklarımızı haşlayalım.
  • Bir tencerede tereyağını eritelim.
  • İnce ince doğranan soğanları kavuralım.
  • Ardından bademleri kavuralım.
  • Mantarları ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Mantarlar suyunu salıp çekene kadar tencerenin kapağı kapalı pişirelim. (ara sıra karıştırmayı unutmayalım).
  • Pirinci de ilave edip kavuralım.
  • 3 su bardağı tavuk suyunu da döküp kısık ateşte pişirelim.
  • Altını kapattıktan sonra dereotunu ilave edip karıştıralım ve pilavı demlenmeye bırakalım.
  • Haşlanan tavukların üzerine dilimlenmiş peynir koyup 200 derece fırına verelim.
  • Peynir eriyip üzeri kızardıktan sonra pilavla birlikte servis edelim. Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder