Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk but (Adedi sizin tercihinize kalmış haşlandıktan sonra 3 su bardağı tavuk suyu pilavda kullanılacak)
- 2 su bardağı basmati pirinç
- Yarım su bardağı kabuğu soyulmuş badem
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 400 gram ince dilimlenmiş mantar
- Yarım demet ince doğranmış dereotu
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Karabiber, tuz
Pirinci ıslatmak için
- 1/4 (çeyrek) limonun suyu
Tavuk butların üzeri için
- Dil/kaşar peyniri
Mantarlı Pilav Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri ılık ve limonlu suda ıslatalım.
- Tavuklarımızı haşlayalım.
- Bir tencerede tereyağını eritelim.
- İnce ince doğranan soğanları kavuralım.
- Ardından bademleri kavuralım.
- Mantarları ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar tencerenin kapağı kapalı pişirelim. (ara sıra karıştırmayı unutmayalım).
- Pirinci de ilave edip kavuralım.
- 3 su bardağı tavuk suyunu da döküp kısık ateşte pişirelim.
- Altını kapattıktan sonra dereotunu ilave edip karıştıralım ve pilavı demlenmeye bırakalım.
- Haşlanan tavukların üzerine dilimlenmiş peynir koyup 200 derece fırına verelim.
- Peynir eriyip üzeri kızardıktan sonra pilavla birlikte servis edelim. Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder