15 Şubat 2021 Pazartesi

Ravioli Tarifi

 

Ravioli Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 200 gr un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayrıyeten :

  • 1 top mozzarella peyniri
  • 125 gr yağda domates kurusu
  • 1 kase roka
  • 1 avuç rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı

    Ravioli Tarifi Yapılışı 

  • Un, yumurta, su, zeytinyağı, ve tuzu karıştırma kabına alıp iyice yoğurun. Eğer hamurunuz yumuşak olur ise biraz un, çok sert olur ise kaşık kaşık su ekleyin.
  • Mozzarella, yağını süzdüğünüz domatesleri ve rokanın yarısını minik minik doğrayın.
  • Biraz parmesan peyniri, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Mozzarella, yağını süzdüğünüz domatesleri ve rokanın yarısını minik minik doğrayın.
  • Biraz parmesan peyniri, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Geniş bir tencerede su kaynatın ve raviolileri 3 dakika kadar kaynatın (suyun üzerine çıktıkları zaman pişmiş sayılırlar)
  • Bu arada tavada tereyağını ısıtın ve artan rokayı çok hafif soteleyip servis tabaklarına alın. Pişmiş raviolileri de biraz tavaya alıp kızartın.
  • Raviolileri rokanın üzerine yerleştirin. Eğer arttıysa, harcı da tabağa alın.
  • Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, parmesan peyniri serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder