Ravioli Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 200 gr un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıyeten :
- 1 top mozzarella peyniri
- 125 gr yağda domates kurusu
- 1 kase roka
- 1 avuç rendelenmiş parmesan peyniri
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
Ravioli Tarifi Yapılışı
- Un, yumurta, su, zeytinyağı, ve tuzu karıştırma kabına alıp iyice yoğurun. Eğer hamurunuz yumuşak olur ise biraz un, çok sert olur ise kaşık kaşık su ekleyin.
- Mozzarella, yağını süzdüğünüz domatesleri ve rokanın yarısını minik minik doğrayın.
- Biraz parmesan peyniri, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Mozzarella, yağını süzdüğünüz domatesleri ve rokanın yarısını minik minik doğrayın.
- Biraz parmesan peyniri, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Geniş bir tencerede su kaynatın ve raviolileri 3 dakika kadar kaynatın (suyun üzerine çıktıkları zaman pişmiş sayılırlar)
- Bu arada tavada tereyağını ısıtın ve artan rokayı çok hafif soteleyip servis tabaklarına alın. Pişmiş raviolileri de biraz tavaya alıp kızartın.
- Raviolileri rokanın üzerine yerleştirin. Eğer arttıysa, harcı da tabağa alın.
- Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, parmesan peyniri serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder