Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg kabak soyulmuş dilimlenmiş
- 6 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- Düdüklü tencere
Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İri dilimlere ayrılmış balkabakaları düdüklü tencerenin içerisine dizilir.
- Üzerine 6 su bardağı toz şeker ilave edilir.
- Yarım su bardağı su eklenir tencerenin kapağı kapatılır.
- Ocak üzerine alınır.
- Orta ısıda kaynama noktasına gelince tencerenizin düdüğü kapatılır ve 15 dk pişmeye bırakılır.
- Tencereye ocak üzerinden alınır kapağı açmak için soğumaya bırakılır.
- Düdüklü tencerenin kapağı açılır balkabakları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şerbet ve balkabakları dökülür 30-40 dk üzeri kızarana dek 200 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder