15 Şubat 2021 Pazartesi

Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi

 

Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg kabak soyulmuş dilimlenmiş
  • 6 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Düdüklü tencere

    Düdüklü Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı 

  • İri dilimlere ayrılmış balkabakaları düdüklü tencerenin içerisine dizilir.
  • Üzerine 6 su bardağı toz şeker ilave edilir.
  • Yarım su bardağı su eklenir tencerenin kapağı kapatılır.
  • Ocak üzerine alınır.
  • Orta ısıda kaynama noktasına gelince tencerenizin düdüğü kapatılır ve 15 dk pişmeye bırakılır.
  • Tencereye ocak üzerinden alınır kapağı açmak için soğumaya bırakılır.
  • Düdüklü tencerenin kapağı açılır balkabakları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şerbet ve balkabakları dökülür 30-40 dk üzeri kızarana dek 200 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder