Sakatat Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana yürek
- 300 gram dana dili
- 300 gram dana böbrek
- 300 gram dana ciğer
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 80 gram tereyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 6-7 adet yeşil sivri biber
- 4-5 adet orta boy domates
- 40 gram tereyağı
Sakatat Sote Tarifi Yapılışı
- Bütün etler fındıkdan biraz daha büyük olacak şekilde doğranır.
- Çok kızgın ateşte tavanın kapağı kapalı bir şekilde suyunu salması sağlanır ve kendi suyu ile 25-30 dakika pişirilir.
- Zeytinyağı ve tereyağı eklenerek piyazlık doğranan soğan, iri doğranan sarımsak ve halka doğranan biberler tavaya eklenir.
- Kapağı kapalı ve altı biraz kısılmış şekilde 30 dakika daha pişirilir.
- Doğranan domates, baharat, tuz ve kalan tereyağı eklenerek kapağı kapatılır ve 30 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun.Mübarek üç aylar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder