16 Şubat 2021 Salı

Sakatat Sote Tarifi

 

Sakatat Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana yürek
  • 300 gram dana dili
  • 300 gram dana böbrek
  • 300 gram dana ciğer
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 80 gram tereyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 6-7 adet yeşil sivri biber
  • 4-5 adet orta boy domates
  • 40 gram tereyağı

    Sakatat Sote Tarifi Yapılışı 

  • Bütün etler fındıkdan biraz daha büyük olacak şekilde doğranır.
  • Çok kızgın ateşte tavanın kapağı kapalı bir şekilde suyunu salması sağlanır ve kendi suyu ile 25-30 dakika pişirilir.
  • Zeytinyağı ve tereyağı eklenerek piyazlık doğranan soğan, iri doğranan sarımsak ve halka doğranan biberler tavaya eklenir.
  • Kapağı kapalı ve altı biraz kısılmış şekilde 30 dakika daha pişirilir.
  • Doğranan domates, baharat, tuz ve kalan tereyağı eklenerek kapağı kapatılır ve 30 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun.Mübarek üç aylar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder