Bisküvili Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Beyaz dolgu:
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
İçerisine :
- 3.4 adet muz
Üst kaplama:
- 1 paket krema
- 1 paket bitter çikolata
Süsleme:
- Beyaz çikolata
- Nar
- Antep fıstığı
Bisküvili Kolay Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bisküviler iri iri parçalanır.
- Tereyağ eritilir.
- İçerisine süt eklenip bisküvinin üzerine dökülüp bisküvileri ezmeden güzelce karıştırılıp kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirilip buzdolabına kaldırılır.
- O arada kremşanti ve süt çırpılır hindistan cevizi eklenip karıştırılır bisküvinin üzerine yayılır.
- Muzlar ortadan uzunlamasına ikiye ayrılır ve pastanın üzerine resimde gördüğünüz gibi yerleştirilip dolaba kaldırılır.
- 1 paket krema ocağa alınır kaynama noktasına gelince ocaktan alınıp çikolata eklenir. Tamamen eriyince pastanın üzerine eşit şekilde dökülüp tekrar dolaba kaldırılır.
- Bu arada beyaz çikolata parçalarını en küçük kilitli buzdolabı poşetine koyup benmari usulü eritip pastanın süslemesini yapabilirsiniz.
- Ben nar ve antep fıstığı tozu kullandım fakat siz nasıl isterseniz öyle süsleyebilirsiniz. Bundan sonrası tamamen sizin hayal gücünüz🤗 mutlaka deneyin harika bir lezzet👍👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder