16 Şubat 2021 Salı

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi

 

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Beyaz dolgu:

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

İçerisine :

  • 3.4 adet muz

Üst kaplama:

  • 1 paket krema
  • 1 paket bitter çikolata

Süsleme:

  • Beyaz çikolata
  • Nar
  • Antep fıstığı

    Bisküvili Kolay Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bisküviler iri iri parçalanır.
  • Tereyağ eritilir.
  • İçerisine süt eklenip bisküvinin üzerine dökülüp bisküvileri ezmeden güzelce karıştırılıp kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirilip buzdolabına kaldırılır.
  • O arada kremşanti ve süt çırpılır hindistan cevizi eklenip karıştırılır bisküvinin üzerine yayılır.
  • Muzlar ortadan uzunlamasına ikiye ayrılır ve pastanın üzerine resimde gördüğünüz gibi yerleştirilip dolaba kaldırılır.
  • 1 paket krema ocağa alınır kaynama noktasına gelince ocaktan alınıp çikolata eklenir. Tamamen eriyince pastanın üzerine eşit şekilde dökülüp tekrar dolaba kaldırılır.
  • Bu arada beyaz çikolata parçalarını en küçük kilitli buzdolabı poşetine koyup benmari usulü eritip pastanın süslemesini yapabilirsiniz.
  • Ben nar ve antep fıstığı tozu kullandım fakat siz nasıl isterseniz öyle süsleyebilirsiniz. Bundan sonrası tamamen sizin hayal gücünüz🤗 mutlaka deneyin harika bir lezzet👍👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder