15 Şubat 2021 Pazartesi

Sarımsak Turşusu Tarifi

 

Sarımsak Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke (elma veya üzüm)
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Su (aldığı kadar)

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsakların tepesini kesin fakat kabuklarını soymayın.
  • Bir kabın içerisine su doldurun ve sarımsakları içerisine yerleştirin.
  • Sarımsakları suyun içerisinde 1 gece bekletin. Bu esnada kaptaki suyu 2 kez değiştirin.
  • Sarımsakları yarım litrelik kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Başta bir kaba 2 su bardağı su, limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin.
  • Tuzlar ekleyene kadar karıştırın. Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün.
  • Kavanozun kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatın.
  • Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar muhafaza edin.
  • Bu sürenin sonunda sarımsak turşunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Sarımsak Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sarımsakları dişlerine ayırmadan bütün halde kavanoza yerleştirin.
  • Kavanozu sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • Sarımsakları kavanozun içerisine mümkün olduğunda sıkı bir şekilde yerleştirin.
  • Kavanozu serin bir yerde bekletirken, kapağını açmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder