Sarımsak Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 8 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke (elma veya üzüm)
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Su (aldığı kadar)
Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sarımsakların tepesini kesin fakat kabuklarını soymayın.
- Bir kabın içerisine su doldurun ve sarımsakları içerisine yerleştirin.
- Sarımsakları suyun içerisinde 1 gece bekletin. Bu esnada kaptaki suyu 2 kez değiştirin.
- Sarımsakları yarım litrelik kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
- Başta bir kaba 2 su bardağı su, limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin.
- Tuzlar ekleyene kadar karıştırın. Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün.
- Kavanozun kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatın.
- Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar muhafaza edin.
- Bu sürenin sonunda sarımsak turşunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Sarımsak Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sarımsakları dişlerine ayırmadan bütün halde kavanoza yerleştirin.
- Kavanozu sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
- Sarımsakları kavanozun içerisine mümkün olduğunda sıkı bir şekilde yerleştirin.
- Kavanozu serin bir yerde bekletirken, kapağını açmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder