15 Şubat 2021 Pazartesi

Muzlu Cupcake Tarifi

 

Muzlu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 adet olgun muz (ezilmiş)

Muzlu Cupcake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 180 derece ayarlayın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tuzu, yani bütün kuru malzemeleri, bir kabın içerisine eleyerek alın.
  • Başka bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak kaşıkla çırpın.
  • Muzları çatal yardımıyla ezdikten sonra şekerin üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Erimiş tereyağını da ekleyerek malzemeleri karıştırın.
  • Ardından kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Cupcake kalıplarının içerisine yağlı kağıt yerleştirin veya kenarlarını hafifçe yağlayın.
  • Hazırladığınız harcı, kalıpların 2/3'ünü dolduracak şekilde dökün.
  • Harcın en üst kısmına dilimlenmiş muz ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Muzlu Cupcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifi hazırlarken mikser kullanmayın. Mikser, harcın kıvamını bozacaktır. Bu yüzden karıştırma işlemini kaşık yardımıyla yapın.
  • Cupcake kalıplarını yağlayarak pişen kekin daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Harcı kalıplara dökerken mutlaka boşluk bırakın. Kek piştikçe kabarır.
  • Dilerseniz, pişirme işleminden sonra krem şanti ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder