Muzlu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 adet olgun muz (ezilmiş)
Muzlu Cupcake Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırını 180 derece ayarlayın.
- Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tuzu, yani bütün kuru malzemeleri, bir kabın içerisine eleyerek alın.
- Başka bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak kaşıkla çırpın.
- Muzları çatal yardımıyla ezdikten sonra şekerin üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Erimiş tereyağını da ekleyerek malzemeleri karıştırın.
- Ardından kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Cupcake kalıplarının içerisine yağlı kağıt yerleştirin veya kenarlarını hafifçe yağlayın.
- Hazırladığınız harcı, kalıpların 2/3'ünü dolduracak şekilde dökün.
- Harcın en üst kısmına dilimlenmiş muz ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Muzlu Cupcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifi hazırlarken mikser kullanmayın. Mikser, harcın kıvamını bozacaktır. Bu yüzden karıştırma işlemini kaşık yardımıyla yapın.
- Cupcake kalıplarını yağlayarak pişen kekin daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
- Harcı kalıplara dökerken mutlaka boşluk bırakın. Kek piştikçe kabarır.
- Dilerseniz, pişirme işleminden sonra krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder