Sebzeli Makarna Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram rigatoni makarna
- 1 su bardağı eski kaşar (rendelenmiş)
- Tuz
- Su
İç harcı için:
- 400 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 avuç baby ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 6 adet domates (küp küp doğranmış)
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Sebzeli Makarna Pastası Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlamak için bir tencereye su doldurun ve içerisine tuz atarak kaynatın.
- Su kaynamaya başladığında makarnaları içerisine atın. Makarna paketinin üzerinde yazan haşlama süresinden 2 dakika önce ocağın altını kapatın.
- Pişen makarnaların suyunu süzün ve geniş bir kaba alın.
- Makarnanın üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri ekleyerek güzelce karıştırın ve ılıması için kenarda bekletin.
- İç harcı için; Havucu rendenin büyük tarafıyla rendeleyin.
- Ispanağı ince ince, soğan ve sarımsağı ise küçük küçük doğrayın.
- Ocağa yapışmaz yüzeyli tava alın ve içerisine zeytinyağı ekleyin.
- Yağ ısınmaya başladığında soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğan renk değiştirdiğinde kıymayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra havuç ve sarımsağı da ekleyerek kavurun.
- Ardından domatesleri ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Domatesler hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme işleminin son aşamasında doğradığınız ıspanakları ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin ve kilidini kapatın.
- Haşladığınız makarnaları yatay veya dikey olacak şekilde kalıbın içerisine yerleştirin.
- Makarnaların üzerine kıymalı harcı dökün ve her tarafına yayın.
- En üst kıyma kalan makarnaları da ekleyin ve kaşar peyniri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında peynir eriyene kadar pişirin.
- Makarna piştikten sonra fırından çıkartın. 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- Hazırladığınız sebzeli makarna pastasını dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder