11 Şubat 2021 Perşembe

Sebzeli Makarna Pastası Tarifi

 

Sebzeli Makarna Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram rigatoni makarna
  • 1 su bardağı eski kaşar (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Su

İç harcı için:

  • 400 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 avuç baby ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 6 adet domates (küp küp doğranmış)
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)

Sebzeli Makarna Pastası Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı haşlamak için bir tencereye su doldurun ve içerisine tuz atarak kaynatın.
  • Su kaynamaya başladığında makarnaları içerisine atın. Makarna paketinin üzerinde yazan haşlama süresinden 2 dakika önce ocağın altını kapatın.
  • Pişen makarnaların suyunu süzün ve geniş bir kaba alın.
  • Makarnanın üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri ekleyerek güzelce karıştırın ve ılıması için kenarda bekletin.
  • İç harcı için; Havucu rendenin büyük tarafıyla rendeleyin.
  • Ispanağı ince ince, soğan ve sarımsağı ise küçük küçük doğrayın.
  • Ocağa yapışmaz yüzeyli tava alın ve içerisine zeytinyağı ekleyin.
  • Yağ ısınmaya başladığında soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğan renk değiştirdiğinde kıymayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra havuç ve sarımsağı da ekleyerek kavurun.
  • Ardından domatesleri ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Domatesler hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme işleminin son aşamasında doğradığınız ıspanakları ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin ve kilidini kapatın.
  • Haşladığınız makarnaları yatay veya dikey olacak şekilde kalıbın içerisine yerleştirin.
  • Makarnaların üzerine kıymalı harcı dökün ve her tarafına yayın.
  • En üst kıyma kalan makarnaları da ekleyin ve kaşar peyniri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında peynir eriyene kadar pişirin.
  • Makarna piştikten sonra fırından çıkartın. 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hazırladığınız sebzeli makarna pastasını dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder