11 Şubat 2021 Perşembe

Oreolu Magnolia Tarifi

 

Oreolu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 paket oreo
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından biraz eksik toz şeker

Üzeri için: (isteğe göre)

  • Antep fıstığı
  • Fındık parçaları
  • Ceviz

Oreolu Magnolia Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencerenin içerisine yumurta sarısı, nişasta, süt, toz şeker ve unu alın.
  • Tüm malzemeleri topaklanma kalmayacak şekilde karıştırın.
  • Ardından ocağın altını yakın ve vanilyayı ilave edin.
  • Tatlıyı göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Ardından 5 dakika dinlenmesi için kenarda bekletin.
  • Dinlendirme işleminin ardından tatlının içerisine kremayı ekleyin ve mikserle çırpın.
  • Oreoları rondodan geçirerek küçük parçalar haline getirin.
  • Kasenin içerisine ilk olarak hazırladığınız muhallebiyi ekleyin. Orta kısmına oreo ve ceviz parçalarını ekleyin.
  • Tekrardan muhallebi ve oreo ekleyerek bu işleme devam edin.
  • Son olarak üzerine kalan muhallebiyi dökün. Fındık ve antep fıstığı ile süsleyerek soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Ardından magnolianızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Oreolu Magnolia Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Malzemeleri topaklanma kalmayana dek karıştırın. Bu süreçte ocağın altını yakmayın.
  • Oreoları temiz bir poşetin içine koyup ve bardak altı ile vurarak toz haline getirebilirsiniz.
  • Magnolia'nın topak topak olmaması için, mutlaka mikserden geçirin.
  • Dilerseniz, şeftali, muz, çilek gibi meyvelerle lezzetini arttırabilirsiniz.

1 Porsiyon Oreolu Magnolia Kaç Kalori?

  • Oreolu magnolianın bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Bir porsiyon, 100 gramdan oluşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder