20 Şubat 2021 Cumartesi

Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot Tarifi

 

Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet dana antrikot (Eti dananın, dilediğiniz herhangi bir yerinden kullanabilirsiniz, orta kalınlıkta el büyüklüğünde parçalar olması yeterli)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 2, 5 su bardağı kaynar su (İçine ben, 1 adet et bulyon katarak eritip kullandım)
  • 2 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu dağ kekiği
  • 1 çay kaşığı karabiber (Tane öğütülmüş)
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1, 5 çay kaşığı tuz kullandım
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta ve yarım çay bardağı soğuk su karıştırılacak.
  • 15 adet minik patates
  • 1 adet iri boy kapya biberi
  • 15 adet mantar
  • 15 adet mini havuç
  • 1 tas kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot Tarifi Yapılışı

  • Bir tepsi içine patates ve havuçların kabuklarını soyup, mantarların saplarını çıkarıp koyalım.
  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik şekilde doğrayıp tabakta bekletelim. Tümü hazır olsun.
  • Kapya biberini jülyen şekilde doğrayalım. İnce uzun.
  • Derin bir ölçek içine kaynar suyu ve et bulyonu koyup eritelim (dileyen sade su, yada varsa gerçek et suyu da kullanabilir).
  • 4- sonra; geniş bir tavayı ocağa alıp yağ koymadan, en yüksek ateşte iyice kızdıralım.
  • Etleri sığdığı kadar dizip arkalı önlü 2-3 dakika kızartarak mühürleyelim. Etin suyu içine hapsolsun.
  • Tüm etlerin yüzeylerini kızarttıktan sonra; başka geniş ve derin bir tavayı ocağa alalım tereyağını ekleyip eritelim.
  • Soğanı koyup kavuralım.
  • Üzerine salçasını ilave edip az daha kavuralım. Sıcak su ve baharatlarını ilave edelim.
  • Kaynayınca içine etleri yerleştirelim. Kapak örtüp kısık ateşte 1 saat pişirelim.
  • Bizde bu sırada ayrı bir tava içine, sıvı yağ koyup en yüksek ateşte patatesleri 2 dk kavuralım.
  • Üzerine havuçları ekleyip az daha kavuralım sonra mantarları bütün halde koyup 2 dakikada böyle soteleyelim. Ve ocaktan alalım.
  • Sostaki etin, kullandığınız et cinsine göre pişme süresi değişecektir.
  • İlk 1 saatten sonra çatal batırıp etleri kontrol ediniz yumuşamış ise zamanı gelmiş demektir.
  • Yumuşamış etlerin üzerine, 5 dk kavrulmuş olan sebzeleri dökelim ve tuzunu katalım karıştıralım bu şekilde hep bir, 20 dk kapak örtülü şekilde pişirelim.
  • Süre sonunda nişastalı suyunu da katalım. 10 dakikada böyle pişirelim sosunun kıvamı mükemmel olsun.
  • Sonra kapya biberini ekleyip 10 dk daha pişirip maydanoz katalım, tadını tuzunu etini kontrol edip pişince ocaktan alıp sıcak servis edelim.
  • Pişme süreleri tamamen herkesin, ocağına, kullandığı gerece ve etin türüne göre değişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder