Sevgililer Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kullanılan su bardağı 200 ml.
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 50 gram bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) paket vanilya
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
Ganaj için:
- 150 gram % 85 kakaolu bitter çikolata
- 1 paket ( 200 ml ) krema
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 poşet toz krem şanti
- 3 /4 su bardağı soğuk su
- Pembe rengi tonlarında gıda boyası
Sevgililer Günü Pastası Tarifi Yapılışı
- İlk önce yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar mikserle çırpın.
- Tereyağını ısıtıp ocağın altını kapatın.
- İçine bitter çikolata ve sürülebilir çikolatayı ( tercihen nutella ) ekleyip karıştırın.
- Çırpılmış yumurta karışımına tereyağlı çikolatalı karışımı ve sütü ilave edin ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
- Bir kaba un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve tarçını eleyin.
- Son olarak bu karışımı da ilave edin ve sadece kuru malzeme ıslak görününceye kadar karıştırın.
- Dilediğiniz bir kek kalıbını yağlayıp kek karışımını içine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 40 -45 dakika pişirin.
- Bir kenara alıp soğuması için dinlendirin.
- Bu arada küçük bir sos tavasına krema ve toz şekeri alın.
- Kenarlarından kabarcıklar çıkana kadar ısıtın.
- Ocağın altını kapatıp içine bitter çikolatayı ekleyin.
- Karıştırıp pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Soğumuş olan kekinizin üzerine ganajı gezdirin.
- Ganaj soğuyup sertleştikten sonra süslemek için krem şantiyi hazırlayın.
- Krem şantiyi soğuk süt ile iyice çırpın.
- Gıda boyası ile renklendirip krema sıkacağı ile pastanızın üzerine gül şeklinde sıkın.
- Pastanızın keyfini çıkarın.
Not: ganaj için % 85 kakaolu çikolata yerine % 60 kakaolu çikolata kullanacaksanız şeker eklemeyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder