14 Şubat 2021 Pazar

Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tarifi

 

Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 13 adet orta boy patates

Ispanak kavurması:

  • Yarım kilo ıspanak
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sos için;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

    Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tarifi Yapılışı 

  • lk önce tavada kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Yağ ve ince doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Ispanak yıkanıp iri iri doğranarak baharat ve tuz ile beraber tavaya eklenerek hafif kavrulup suyu eklenir.
  • 1-2 dakika sonra altı kapatılır.
  • Sos malzemelerin hepsi katılarak karıştırılır.
  • Patatesler yıkanır ve dilimleme aleti ile ince ince dilimlenerek kenarda bekletilir.
  • İlk önce tepsinin alt kısmına biraz sos konularak üzerine patateslerin dörtte biri dizilir.
  • Patateslerin üzerine sos dökülerek ıspanak kavurması konur.
  • Aynı işlem yine tekrarlanır ıspanakların üzerine patates, sonra sos ve daha sonra yine ıspanak kavurması konularak işlem yenilenir.
  • Bu işlem 3 kez yapılır ve en üste patates dizilip sos dökülerek 200 dereceli fırında 1 saat 15 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun.

    Hayırlı üç aylar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder