Soğan Kebabı - Gaziantep Mutfağı Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram arpacık veya küçük boy soğan
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı su
Sosu için;
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 150 ml sıcak su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Soğan Kebabı - Gaziantep Mutfağı Tarifi Yapılışı
- Soğanlarımızın başını ve dibini hafifçe kesip bir kat soyalım ve güzelce yıkayalım.
- Tepesinden yarıya kadar keselim. 400 gram kıymamıza 1 çay kaşığı karabiber, yarım tatlı kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı tuzu ve 2 yemek kaşığı suyumuzu ekleyip güzelce yoğuralım.
- Küçük ceviz büyüklüğünde kıyma toplarını yarıya kadar kestiğimiz soğanları hafifçe ayırıp içine yerleştirelim.
- Hafifçe ağızlarını kapatır gibi yapıp bastıralım.
- Tepsimize sırayla dizelim. Sosu için uygun bir kapta yarım çay bardağı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, 150 ml sıcak su ve yarım tatlı kaşığı tuzu güzelce karıştıralım ve tepsiye soğanlarımızın üzerine gezdirelim.
- 200 derece fırında 1 saat pişirelim.
- İlk yarım saat üzerine yağlı kağıt geçirip kapalı olarak son yarım saat açık olarak pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder