8 Şubat 2021 Pazartesi

Kahvaltılık Ekmekler Tarifi

 

Kahvaltılık Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 3,5 su bardağı un

    Kahvaltılık Ekmekler Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımızın içine ılık su ile mayayı koyup elimiz ile mayayı açalım.
  • Daha sonra tuzu, şekeri ilave edelim. Süzgeçten geçirdiğimiz unları da ilave edelim.
  • Fakat unları yavaş yavaş koyalım ki un kalitesine göre katı yada sulu olabilir.
  • Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatarak yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanma işlemi olduktan sonra hamurumuzdan mandalına büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayıp şekil verelim ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Daha sonra hamurlarımızın üzerine bıçak ile çizik atalım.
  • Üzerine fırça yardımı ile hafif su sürelim. Daha sonra hamurumuzun üzerine azıcık un serpelim.
  • Ve 170 derecedeki fırında altlı üstlü pişirelim.
  • Önemli not: fırının en alt kısmına bir kap içinde su koyalım ki ekmekler yumuşak olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder