Kahvaltılık Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3,5 su bardağı un
Kahvaltılık Ekmekler Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımızın içine ılık su ile mayayı koyup elimiz ile mayayı açalım.
- Daha sonra tuzu, şekeri ilave edelim. Süzgeçten geçirdiğimiz unları da ilave edelim.
- Fakat unları yavaş yavaş koyalım ki un kalitesine göre katı yada sulu olabilir.
- Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatarak yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanma işlemi olduktan sonra hamurumuzdan mandalına büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayıp şekil verelim ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Daha sonra hamurlarımızın üzerine bıçak ile çizik atalım.
- Üzerine fırça yardımı ile hafif su sürelim. Daha sonra hamurumuzun üzerine azıcık un serpelim.
- Ve 170 derecedeki fırında altlı üstlü pişirelim.
Önemli not: fırının en alt kısmına bir kap içinde su koyalım ki ekmekler yumuşak olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder