Somun Ekmekle Enfes Çıtır Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük somon ekmeği
Sosu için:
- 1 büyük diş sarımsak (ezilecek)
- 2-3 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1/2-1 cay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz karabiber
- Açmak için yeterince kaynar su (ne fazla akışkan nede fazla katı olması lazım sosumuz)
Üzerine serpilecek:
- Yeterine rendelenmiş kaşarpeyniri
- Haşlanmış ve didiklenmiş kemiksiz tavuk eti (arzuya göre)
- Mantar (ince doğranacak) (arzuya göre)
- Kapya biber (arzuya göre)
- Kuru soğan (ince doğranacak, yarım tekerlek şeklinde (arzuya göre)
Somun Ekmekle Enfes Çıtır Pizza Tarifi Yapılışı
- Öncelikle somon ekmeğinizi uzunlaması ortandan doğrayın ve bir daha kısalığından doğrayın. Simdi 4 parça oluşturduk (resime bakin).
- Sosu için uygun bir kaba sıvı yağınızı dökün.
- Şimdi salçanızda katın. Kaynar suyunuzu da ardından kontrollü dökün (salçayla karıştırın) ve istediği kıvama geldiğinde artık dökmeyin. Ardından sarımsağınızda katın ve sos için diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
- Somon ekmeğinizin iç kısmına/üzerine önce sosunuzdan sürün, her yerine gelecek şekilde. Sonrada peynirimizi her pizza parçalarına serpiştirin ve diğer arzuladığınız malzemeleri de dizin pizzaların üzerine.
- Her pizzamızı fırın tepsisine dizin ve öncede ısıttığınız 180-200 derece fırınımıza koyun, pizzalarımızın üzeri pişene kadar. Ekmeğin çıtırlığına bayılacaksınız😄.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder