3 Şubat 2021 Çarşamba

Somun Ekmekle Enfes Çıtır Pizza Tarifi

 

Somun Ekmekle Enfes Çıtır Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük somon ekmeği

Sosu için:

  • 1 büyük diş sarımsak (ezilecek)
  • 2-3 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1/2-1 cay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz karabiber
  • Açmak için yeterince kaynar su (ne fazla akışkan nede fazla katı olması lazım sosumuz)

Üzerine serpilecek:

  • Yeterine rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Haşlanmış ve didiklenmiş kemiksiz tavuk eti (arzuya göre)
  • Mantar (ince doğranacak) (arzuya göre)
  • Kapya biber (arzuya göre)
  • Kuru soğan (ince doğranacak, yarım tekerlek şeklinde (arzuya göre)

    Somun Ekmekle Enfes Çıtır Pizza Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle somon ekmeğinizi uzunlaması ortandan doğrayın ve bir daha kısalığından doğrayın. Simdi 4 parça oluşturduk (resime bakin).
  • Sosu için uygun bir kaba sıvı yağınızı dökün.
  • Şimdi salçanızda katın. Kaynar suyunuzu da ardından kontrollü dökün (salçayla karıştırın) ve istediği kıvama geldiğinde artık dökmeyin. Ardından sarımsağınızda katın ve sos için diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
  • Somon ekmeğinizin iç kısmına/üzerine önce sosunuzdan sürün, her yerine gelecek şekilde. Sonrada peynirimizi her pizza parçalarına serpiştirin ve diğer arzuladığınız malzemeleri de dizin pizzaların üzerine.
  • Her pizzamızı fırın tepsisine dizin ve öncede ısıttığınız 180-200 derece fırınımıza koyun, pizzalarımızın üzeri pişene kadar. Ekmeğin çıtırlığına bayılacaksınız😄.
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder