3 Şubat 2021 Çarşamba

Mayasız El Açması Börek Tarifi

 

Mayasız El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 400 gram pırasa (uç yapraklar)
  • 100 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Mayasız El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
  • Bir tavaya sıvı yağ alıp küp küp doğradığımız soğanlarımızı alalım pembeleşene kadar kavuralım ardından kıymayı atalım kavurmaya devam edelim.
  • Salça ve baharatları atıp ardından pırasaları ekleyelim.
  • Pırasalar ölünce ocağın altını kapatalım.
  • Hamuru için su, süt, yoğurt ve sıvı yağı karıştırma kabına alalım.
  • Tuzunu ekleyip karıştıralım. Ardından kabartma tozu ve unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • 15 dk dinlendirelim. Dinlendikten sonra ince bir şekilde büyük boy tepsi ölçüsünde açalım üzerine fırçayla çok az sıvı yağ sürüp harcımızı koyalım ve rulo şekilde sarıp gül şekli verelim.
  • Hamurumuz bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Fırına gitmeden yine fırçayla çok az sıvı yağ sürüp 200° derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Şiddetle öneriyorum 🌸🌸🌸 afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder