Soslu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 3 adet orta boy patates
- 3 adet yumurta
Sosu için:
- 3 çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
Pişen sosa eklemek için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı ballı hardal
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu kimyon
- 2 tatlı kaşığı pul biber
Üzerine:Bir tutam maydanoz (yahut içine ekleyebilirsiniz)
Soslu Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı
Karnabaharı ufak parçalara elimizle ayırıp yıkıyoruz.- Patatesleri soyup küp küp kesiyoruz.
- Karnabahar ve patatesi büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su (yaklaşık 2 litre) ilave ediyoruz ve büyük ocağa alıp yüksek ateşte tam 20 dakika haşlıyoruz.
- 3 adet yumurtayı 12 dakika (sert kıvamda) haşlıyoruz.
- Haşlanan sebzelerimizi ve yumurtayı süzüp tamamen soğumaya bırakıyoruz. (ben akşamdan haşladım).
- Yumurtaları soyup küp küp keserek sebzelere ilave ediyoruz.
- Sosu için bir tencereye zeytinyağı ve unu alıp çırpıp ocağa alıyoruz.
- Biraz fokurdadıktan sonra sütü ilave edip kıvam alıp fokurdayana kadar karıştırıyoruz.
- Fokurdadığı an ocağın altını kapatıyoruz.
- Bir kaseye yoğurt, hardal, ballı hardal, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi koyup karıştırıyoruz.
- Baharatlı karışımı kıvam almış olan karışıma ekleyip çırpıyoruz ve sebzelerimizin üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Bir tutam maydanozu dilerseniz salatanın içine, dilerseniz üzerine serpiştirebilirsiniz.
- Bir tutam maydanoz (yahut içine ekleyebilirsiniz)
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder