2 Şubat 2021 Salı

Soslu Karnabahar Salatası Tarifi

 

Soslu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet yumurta

Sosu için:

  • 3 çay bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Pişen sosa eklemek için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı ballı hardal
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kimyon
  • 2 tatlı kaşığı pul biber

Üzerine:Bir tutam maydanoz (yahut içine ekleyebilirsiniz)

  • Soslu Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

    Karnabaharı ufak parçalara elimizle ayırıp yıkıyoruz.
  • Patatesleri soyup küp küp kesiyoruz.
  • Karnabahar ve patatesi büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su (yaklaşık 2 litre) ilave ediyoruz ve büyük ocağa alıp yüksek ateşte tam 20 dakika haşlıyoruz.
  • 3 adet yumurtayı 12 dakika (sert kıvamda) haşlıyoruz.
  • Haşlanan sebzelerimizi ve yumurtayı süzüp tamamen soğumaya bırakıyoruz. (ben akşamdan haşladım).
  • Yumurtaları soyup küp küp keserek sebzelere ilave ediyoruz.
  • Sosu için bir tencereye zeytinyağı ve unu alıp çırpıp ocağa alıyoruz.
  • Biraz fokurdadıktan sonra sütü ilave edip kıvam alıp fokurdayana kadar karıştırıyoruz.
  • Fokurdadığı an ocağın altını kapatıyoruz.
  • Bir kaseye yoğurt, hardal, ballı hardal, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi koyup karıştırıyoruz.
  • Baharatlı karışımı kıvam almış olan karışıma ekleyip çırpıyoruz ve sebzelerimizin üzerine döküp karıştırıyoruz.
  • Bir tutam maydanozu dilerseniz salatanın içine, dilerseniz üzerine serpiştirebilirsiniz.
  • Deneyenlere afiyet olsun.

  • Bir tutam maydanoz (yahut içine ekleyebilirsiniz)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder