2 Şubat 2021 Salı

İstanbul Tatlısı Tarifi

 

İstanbul Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Çeyrek çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2, 5 su bardağı un

Dolgusu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı irmik

Şerbeti için :

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam (isteğe bağlı)

    İstanbul Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İstanbul tatlısının ilk önce dolguyu hazırlayın. Bunun için süt ve irmiği uygun bir tencereye alın karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp arada karıştırın koyulaşacaktır.
  • Daha sonra hamur malzemeleri karıştırılıp, yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir ortasına minik parmakla veya herhangi bir aparatla çukur açılarak şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir.
  • Daha sonra hamurun çukur yerine dolgu için yapılan malzemeyi sıkma torbasına koyup ortasına sıkılır.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Tatlı pişerken şerbeti hazırlanır.
  • Şerbet malzemesi su ve şeker ocakta kaynamaya başladıktan sonra yarım limon ekleyip 15 dk daha kaynatıp ocaktan alınır.
  • İlk sıcaklığı çıkmış tatlıya hafif sıcak şerbet dökülür. Daha sonra ben kare borcam tepsiye aldım şerbetini daha iyi çekti.
  • Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edilir. Ertesi güne bekleyen tatlımız daha da lezzeti güzel oluyor 👌🏼😋.
  • Deneyeceklere şimdiden herkese afiyet olsun.

    Not: isteyen dolgu kreması yapmadan, yerine tatlıyı fırında pişirip çıkardıktan sonra üzerine kaymak veya krem şanti ile servis edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder