Süslü Zencefili Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 bardak ılık su
- 6,5 bardak un 6 bardaktan sonra kontrolü ekleyin
- 1 yumurta beyazı içine sarısı üstü için
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı toz maya yaş olursa yarım paket yeterli
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin
- Susam
- Çörek otlu
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Süslü Zencefili Ekmek Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına suyu ilave edelim un hariç bütün malzemeyi koyalım bir karıştıralım 5 bardak kadar unu ilave edelim karıştıralım.
- Yavaş yavaş diğer unu ilave ederek yoğuralım ben bu sefer makinada yoğurdu ama elle yoğura bilirsiniz yoğurma işi bitince üzerini örtelim.
- Hamurumuz iki katına çıkınca portakal kadar ayıralım gerisini pişireceğimiz tepsiye alalım ben kelepçeli kalıp kulandım üzerine temiz bez örtelim 30 dakika kadar mayalansın.
- Diğer hamurumuzu açalım hamur kesici aparatla keselim ekmeğimizin üzerini bunla kapatalım üzerine yumurta sarısı içine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı şeker çırpıp sürelim.
- Çörek otlu susam serpelim fırınımıza verelim fırına dayanaklı bir kaseye su koyalım ekmeğimiz çok daha yumuşak olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder