2 Şubat 2021 Salı

Süslü Zencefili Ekmek Tarifi

 

Süslü Zencefili Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 bardak ılık su
  • 6,5 bardak un 6 bardaktan sonra kontrolü ekleyin
  • 1 yumurta beyazı içine sarısı üstü için
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz maya yaş olursa yarım paket yeterli
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Susam
  • Çörek otlu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

    Süslü Zencefili Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına suyu ilave edelim un hariç bütün malzemeyi koyalım bir karıştıralım 5 bardak kadar unu ilave edelim karıştıralım.
  • Yavaş yavaş diğer unu ilave ederek yoğuralım ben bu sefer makinada yoğurdu ama elle yoğura bilirsiniz yoğurma işi bitince üzerini örtelim.
  • Hamurumuz iki katına çıkınca portakal kadar ayıralım gerisini pişireceğimiz tepsiye alalım ben kelepçeli kalıp kulandım üzerine temiz bez örtelim 30 dakika kadar mayalansın.
  • Diğer hamurumuzu açalım hamur kesici aparatla keselim ekmeğimizin üzerini bunla kapatalım üzerine yumurta sarısı içine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı şeker çırpıp sürelim.
  • Çörek otlu susam serpelim fırınımıza verelim fırına dayanaklı bir kaseye su koyalım ekmeğimiz çok daha yumuşak olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder