Sütlü Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı. silme tuz
- 2 su bardağı tam buğday unu
- Aldığı kadar beyaz un
- (yaklaşık 5 su bardağı un)
Sütlü Ekmek Tarifi Yapılışı
- Maya ,ılık su ,süt ve şeker zeytin yağı eklenir kaşıkla biraz karıştırılır.
- Ardından un ve tuz eklenir ,unu yavaş yavaş ekliyoruz .
- Yoğurma işlemi bittikten sonra bir yemek kaşığı tereyağını ilave edip çok az daha yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
- En az 1 saat mayalandıktan sonra hamurun havasını alıyoruz.
- Ve 6 eş parçaya bölüyoruz.
- 6 eş parçaya böl düğünü hamurları tek tek merdane yardımıyla açıyoruz.
- 1 çay bardağı altlığı kadar açıyoruz sonra uç kısımdan tutup sigara böreği gibi sarıp tepsiye diziyoruz.
- Bu işlemi uyguladıktan sonra bir bıçak yardımıyla ortasına çizikler atıyoruz.
- Bu arada fırınımızın alt kısmına borcama su koyuyoruz.
- Fırçayla üzerlerine su sürüyoruz 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından ekmeklerimizi çıkardıktan sonra ise nemli bir havlu ile örtüyoruz şimdiden deneyecek olanlara.
Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder