10 Şubat 2021 Çarşamba

Sütlü Ekmek Tarifi

 

Sütlü Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı. silme tuz
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • Aldığı kadar beyaz un
  • (yaklaşık 5 su bardağı un)

    Sütlü Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Maya ,ılık su ,süt ve şeker zeytin yağı eklenir kaşıkla biraz karıştırılır.
  • Ardından un ve tuz eklenir ,unu yavaş yavaş ekliyoruz .
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra bir yemek kaşığı tereyağını ilave edip çok az daha yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
  • En az 1 saat mayalandıktan sonra hamurun havasını alıyoruz.
  • Ve 6 eş parçaya bölüyoruz.
  • 6 eş parçaya böl düğünü hamurları tek tek merdane yardımıyla açıyoruz.
  • 1 çay bardağı altlığı kadar açıyoruz sonra uç kısımdan tutup sigara böreği gibi sarıp tepsiye diziyoruz.
  • Bu işlemi uyguladıktan sonra bir bıçak yardımıyla ortasına çizikler atıyoruz.
  • Bu arada fırınımızın alt kısmına borcama su koyuyoruz.
  • Fırçayla üzerlerine su sürüyoruz 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından ekmeklerimizi çıkardıktan sonra ise nemli bir havlu ile örtüyoruz şimdiden deneyecek olanlara.
  • Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder