28 Şubat 2021 Pazar

Sütsüz Yoğurtsuz Kış Keki Tarifi

 

Sütsüz Yoğurtsuz Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker(255 gr)
  • 1 su bardağı ılık çay(200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ(200 ml)
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 tane portakal rendesi
  • 2 tane havuç rendesi
  • 3 yemek kaşığı ceviz(50 gr)
  • 3 su bardağı un(330 gr)
  • 1 paket kabartma tozu(10 gr)
  • 1 paket vanilya (10 gr)

    Sütsüz Yoğurtsuz Kış Keki Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları ve toz şekeri 5 dakika mikserle iyice çırpalım.
  • Ilık çayı, sıvı yağı, tarçını, portakal rendesini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıralım.
  • Son olarak rendenin ince tarafı ile rendelenmiş havucu, cevizi ekleyip bir kaşık yada spatula ile karıştıralım.
  • Kalıbı tereyağı yada margarin ile yağlayalım. Biraz da un serpelim dağıtalım.
  • Kek hamurunu kalıba dökelim. Birkaç kez zemine vuralım havası çıksın.
  • 175 derece fırında ortalama 40-45 dakika pişirelim. Pişme süresi fırınınıza göre değişebilir. Kontrollü olarak pişirin lütfen. Pişince 10 dakika bekletelim ve dikkatli bir şekilde kalıptan çıkaralım.
  • *kalıp yerine tepside de pişirebilirsiniz.

    Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder