Sütsüz Yoğurtsuz Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker(255 gr)
- 1 su bardağı ılık çay(200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ(200 ml)
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 tane portakal rendesi
- 2 tane havuç rendesi
- 3 yemek kaşığı ceviz(50 gr)
- 3 su bardağı un(330 gr)
- 1 paket kabartma tozu(10 gr)
- 1 paket vanilya (10 gr)
Sütsüz Yoğurtsuz Kış Keki Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları ve toz şekeri 5 dakika mikserle iyice çırpalım.
- Ilık çayı, sıvı yağı, tarçını, portakal rendesini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıralım.
- Son olarak rendenin ince tarafı ile rendelenmiş havucu, cevizi ekleyip bir kaşık yada spatula ile karıştıralım.
- Kalıbı tereyağı yada margarin ile yağlayalım. Biraz da un serpelim dağıtalım.
- Kek hamurunu kalıba dökelim. Birkaç kez zemine vuralım havası çıksın.
- 175 derece fırında ortalama 40-45 dakika pişirelim. Pişme süresi fırınınıza göre değişebilir. Kontrollü olarak pişirin lütfen. Pişince 10 dakika bekletelim ve dikkatli bir şekilde kalıptan çıkaralım.
*kalıp yerine tepside de pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder