1 Şubat 2021 Pazartesi

Tadı Damağınızda Kalacak Pasta (Muz Kremşanti Ve Ganajlı) Tarifi

 

Tadı Damağınızda Kalacak Pasta (Muz Kremşanti Ve Ganajlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • Kabartma tozu

Islatmak için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tekli kremşati
  • 1 çay bardağı su veya süt
  • 2 adet muz ( Küçük doğranmış )

Ganajı için

  • 100 gram krema (Yarısını başka bir keke kullanmıştım)
  • 1 paket, bitter çikolata (Yada, yarı yarıya, sütlü karışık)
  • 1 çay kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı süt

    Tadı Damağınızda Kalacak Pasta (Muz Kremşanti Ve Ganajlı) Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabımızın, içerisine yumurta şekerle 3 dakika çırpılır, süt sıvı yağ ve kakao eklenip karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozunu elenerek içine eklenir, margarinle yağlamış olduğumuz, tart kalıbına dökülür,
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kapağını, 20 dakika hiç açmadan, yaklaşık 30 dakika pişirilir, kürdan testi yapılarak pişince çıkarılır.
  • Ilıyınca, 1 su bardağı soğuk süt her yerine, gelecek şekilde dökülür.
  • Bu arada, süt ve krem şanti, iyice çırpılarak hazırlanır, içine muzlar doğranıp, içerisine karıştırılır.
  • Kekin üzerine güzelce bu harç, yayılır, buz dolabında bekletilir.
  • Ganaj için küçük bir tava içersinde krema iyice ısıtılır, çikolatalar, süt ve margarin konulur, iyice karıştırılır( yumuşak bir ganaj elde edilir).
  • Dolaptaki pastamızın üzerine yayılıp üzerine bir kapak örtülerek, bir gece buzdolabında bekletilir, istediğimiz gibi süsleyerek servis yapılır,. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder