Tadı Damağınızda Kalacak Pasta (Muz Kremşanti Ve Ganajlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- Kabartma tozu
Islatmak için
- 1 su bardağı süt
- 1 tekli kremşati
- 1 çay bardağı su veya süt
- 2 adet muz ( Küçük doğranmış )
Ganajı için
- 100 gram krema (Yarısını başka bir keke kullanmıştım)
- 1 paket, bitter çikolata (Yada, yarı yarıya, sütlü karışık)
- 1 çay kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı süt
Tadı Damağınızda Kalacak Pasta (Muz Kremşanti Ve Ganajlı) Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabımızın, içerisine yumurta şekerle 3 dakika çırpılır, süt sıvı yağ ve kakao eklenip karıştırılır.
- Un ve kabartma tozunu elenerek içine eklenir, margarinle yağlamış olduğumuz, tart kalıbına dökülür,
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kapağını, 20 dakika hiç açmadan, yaklaşık 30 dakika pişirilir, kürdan testi yapılarak pişince çıkarılır.
- Ilıyınca, 1 su bardağı soğuk süt her yerine, gelecek şekilde dökülür.
- Bu arada, süt ve krem şanti, iyice çırpılarak hazırlanır, içine muzlar doğranıp, içerisine karıştırılır.
- Kekin üzerine güzelce bu harç, yayılır, buz dolabında bekletilir.
- Ganaj için küçük bir tava içersinde krema iyice ısıtılır, çikolatalar, süt ve margarin konulur, iyice karıştırılır( yumuşak bir ganaj elde edilir).
- Dolaptaki pastamızın üzerine yayılıp üzerine bir kapak örtülerek, bir gece buzdolabında bekletilir, istediğimiz gibi süsleyerek servis yapılır,. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder