Portakal Ve Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
Portakal reçeli ;
- 2 kg portakal (bende 7 tane portakal geldi)
- 8 su bardağı şeker
- 8 su bardağı su
- 2 dilim limon
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Portakal kabuğu reçeli ;
- 2 kg dan çıkan kabuklar
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
- 1 silme çay kaşığı limon tuzunu
Portakal Ve Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı
- Portakal reçeli yapılışı, portakalları soyuyoruz (kabuklarını reçel yapmak için saklıyoruz).
- Beyaz kısımlarını ayırdıktan sonra dilimliyoruz ve dilimleri 3 e bölüyoruz.
- Bu şekilde 3 e bölünce yemesi daha kolay oluyor. Siz dilim halinde 3 e bölmeden de yapabilirsiniz.
- Su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Şeker eridikten sonra 2 dilim limonu içine atıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
- Yarım saat kadar kaynayınca portakalları içine atıyoruz ve bir iki taşım kaynadıktan sonra portakalları kevgirle çıkarıyoruz.
- Kalan suyu biraz koyulaşana kadar kaynatıyoruz ve içine tekrar portakalları koyuyoruz.
- Reçel kıvamına gelene kadar kaynatıp altını kapatmadan 1 çay kaşığı dolusu limon tuzu koyup bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Sonra sıcak şekilde kavanozlara koyup vakumluyoruz.
- Portakal kabuğu reçeli yapılışı,.
- 2 kg dan çıkan kabukları ister ince şeritler halinde kesebilir ister kıvırarak ipe dizebilirsiniz.
- kabuklarımızı istediğimiz şekilde kestikten sonra suya koyup 2-3 kez 1er saat arayla suyunu değiştiriyoruz ve en son suda 1 gece bekletiyoruz.
- Ertesi gün kabukları sudan alıp 5 kez kaynatıyoruz.
- Her seferinde suyunu yeniliyoruz ki acısı çıksın.
- Son kaynatmadan sonra suyunu süzüp kabukları ayırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbeti için 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırıyoruz.
- Sonra yarım limon suyu ekleyip 10 -15 dk kaynatıyoruz ve kabukları ekliyoruz.
- Bu şekilde de 40 dk kaynatıyoruz. 1 silme çay kaşığı limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve kavanozlara alıyoruz. Afiyet olsun 🍊🧡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder