1 Şubat 2021 Pazartesi

Portakal Ve Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

 

Portakal Ve Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

Portakal reçeli ;

  • 2 kg portakal (bende 7 tane portakal geldi)
  • 8 su bardağı şeker
  • 8 su bardağı su
  • 2 dilim limon
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Portakal kabuğu reçeli ;

  • 2 kg dan çıkan kabuklar
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzunu

    Portakal Ve Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Portakal reçeli yapılışı, portakalları soyuyoruz (kabuklarını reçel yapmak için saklıyoruz).
  • Beyaz kısımlarını ayırdıktan sonra dilimliyoruz ve dilimleri 3 e bölüyoruz.
  • Bu şekilde 3 e bölünce yemesi daha kolay oluyor. Siz dilim halinde 3 e bölmeden de yapabilirsiniz.
  • Su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Şeker eridikten sonra 2 dilim limonu içine atıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
  • Yarım saat kadar kaynayınca portakalları içine atıyoruz ve bir iki taşım kaynadıktan sonra portakalları kevgirle çıkarıyoruz.
  • Kalan suyu biraz koyulaşana kadar kaynatıyoruz ve içine tekrar portakalları koyuyoruz.
  • Reçel kıvamına gelene kadar kaynatıp altını kapatmadan 1 çay kaşığı dolusu limon tuzu koyup bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Sonra sıcak şekilde kavanozlara koyup vakumluyoruz.
  • Portakal kabuğu reçeli yapılışı,.
  • 2 kg dan çıkan kabukları ister ince şeritler halinde kesebilir ister kıvırarak ipe dizebilirsiniz.
  • kabuklarımızı istediğimiz şekilde kestikten sonra suya koyup 2-3 kez 1er saat arayla suyunu değiştiriyoruz ve en son suda 1 gece bekletiyoruz.
  • Ertesi gün kabukları sudan alıp 5 kez kaynatıyoruz.
  • Her seferinde suyunu yeniliyoruz ki acısı çıksın.
  • Son kaynatmadan sonra suyunu süzüp kabukları ayırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Şerbeti için 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırıyoruz.
  • Sonra yarım limon suyu ekleyip 10 -15 dk kaynatıyoruz ve kabukları ekliyoruz.
  • Bu şekilde de 40 dk kaynatıyoruz. 1 silme çay kaşığı limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve kavanozlara alıyoruz. Afiyet olsun 🍊🧡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder