Tavuk Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane tavuk budu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Limon
- 3 diş sarımsak
- Üzüm sirkesi
Üzeri için:
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
Tavuk Paça Çorbası Tarifi Yapılışı
- Çorba için tavuk butlarını yıkayıp temizleyin ve tencereye alın.
- Üzerine 1- 1, 5 litre su ve 4-5 tane karabiber ekleyip kaynatın.
- Tavuklar pişince içine tuzu ekleyip biraz daha kaynatın.
- Pişen tavukları bir kaba alıp tavuğun suyunu süzün.
- Tavuk butlarını da didikleyerek hazırlayın.
- Tencerenin içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı tereyağını alıp üzerine unu ilave edip kavurun.
- Un kokusu çıkıncaya kadar kavrulunca içine az soğuk su ekleyin ve hızlıca karıştırın ki un topaklanmasın.
- Sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın.
- Kaynayınca ocağı kısıp kaynatmaya devam edin.
- Ben 2 su bardağı kadar soğuk su 7-8 su bardağı tavuk suyu kullandım.
- Bir kasenin içine yoğurt, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı limon suyu ilave edip iyice çırparak terbiye hazırlayın.
- Hazırladığınız terbiyenin içine kaynayan çorbanın suyundan az az ekleyip devamlı çırparak terbiyenin ısınmasını sağlayın.
- Terbiye iyice ısınıncaya kadar bu işleme devam edin.
- Sonra tencereye alıp devamlı karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmazsanız çorbanız kesilir.
- Tavuk paça çorbası kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kaynatmaya devam edin.
- Tavuk butlarını kemiklerinden ayırıp küçük parçalara ayırıp tencereye alın.
- Sarımsakları ezerek tencereye ekleyin.
- Tavuk paça çorbasının bütün malzemeleri ekledikten sonra ara ara karıştırarak 4-5 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağı kapatın.
- Üzeri için sıvı yağ ve tereyağını küçük bir tavaya alıp eritin.
- Pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyip hemen ocağı kapatın. Hemen kapatmazsanız biberin rengi kahverengiye döner. Ayrıca ocağı kapatınca çok az sıvı yağ eklerseniz yağın sıcaklığını düşürüp biberin kararmasını önlersiniz.
- Çorbayı sıcak sıcak kaseye alıp üzerine biberli sosu dökerek servis edin.
- Yerken damak tadınıza göre sirke ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder