19 Şubat 2021 Cuma

Tavuk Paça Çorbası Tarifi

 

Tavuk Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane tavuk budu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Limon
  • 3 diş sarımsak
  • Üzüm sirkesi

Üzeri için:

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber

    Tavuk Paça Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Çorba için tavuk butlarını yıkayıp temizleyin ve tencereye alın.
  • Üzerine 1- 1, 5 litre su ve 4-5 tane karabiber ekleyip kaynatın.
  • Tavuklar pişince içine tuzu ekleyip biraz daha kaynatın.
  • Pişen tavukları bir kaba alıp tavuğun suyunu süzün.
  • Tavuk butlarını da didikleyerek hazırlayın.
  • Tencerenin içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı tereyağını alıp üzerine unu ilave edip kavurun.
  • Un kokusu çıkıncaya kadar kavrulunca içine az soğuk su ekleyin ve hızlıca karıştırın ki un topaklanmasın.
  • Sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın.
  • Kaynayınca ocağı kısıp kaynatmaya devam edin.
  • Ben 2 su bardağı kadar soğuk su 7-8 su bardağı tavuk suyu kullandım.
  • Bir kasenin içine yoğurt, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı limon suyu ilave edip iyice çırparak terbiye hazırlayın.
  • Hazırladığınız terbiyenin içine kaynayan çorbanın suyundan az az ekleyip devamlı çırparak terbiyenin ısınmasını sağlayın.
  • Terbiye iyice ısınıncaya kadar bu işleme devam edin.
  • Sonra tencereye alıp devamlı karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmazsanız çorbanız kesilir.
  • Tavuk paça çorbası kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kaynatmaya devam edin.
  • Tavuk butlarını kemiklerinden ayırıp küçük parçalara ayırıp tencereye alın.
  • Sarımsakları ezerek tencereye ekleyin.
  • Tavuk paça çorbasının bütün malzemeleri ekledikten sonra ara ara karıştırarak 4-5 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağı kapatın.
  • Üzeri için sıvı yağ ve tereyağını küçük bir tavaya alıp eritin.
  • Pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyip hemen ocağı kapatın. Hemen kapatmazsanız biberin rengi kahverengiye döner. Ayrıca ocağı kapatınca çok az sıvı yağ eklerseniz yağın sıcaklığını düşürüp biberin kararmasını önlersiniz.
  • Çorbayı sıcak sıcak kaseye alıp üzerine biberli sosu dökerek servis edin.
  • Yerken damak tadınıza göre sirke ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder