Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Soğuk su (üzerine gelecek kadar)
Marinesi için;
- 1 şişe soda (200 ml)
- 5 yemek kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Yarım çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı pulbiber (isteğe göre)
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 büyük diş sarımsak rendesi
Bulamak için ;
- 4 yemek kaşığı un
- Kızartmak için sıvı yağ
Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı doğranmış tavuk etini derin bir kaseye alıp üzerine gelecek kadar soğuk su, karbonat, tuz ekleyip karıştırarak yarım saat bekletelim.
- Bu işlemler etimizi lokum gibi yumuşak sulu ve çok lezzetli olmasını sağlıyor.
- Yarım saat bekleyen tavuk etlerini bir süzgece alarak iyice suyunun süzülmesini sağlayalım.
- Marinesi için bütün sos malzemelerini iyice karıştıralım.
- Kıvamı ne çok koyu nede sulu olsun. Et miktarına göre sosu arttırabilirsiniz.
- Süzülen tavuk etlerini çok sık olmayacak şekilde çöp şişlere dizelim.
- Geniş servis tabağına un ekleyip çöp şişleri ilk önce arkalı önlü una ardından sodalı karışıma bulayarak servis tabağına dizelim.
- Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırıp şişleri tavaya alarak sürekli çevirerek pişene kadar kızartalım.
Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder