Tavuklu Çardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İç harcı ı̇çı̇n;
- 10 adet baget (45-50 dakika haşlayıp tiftikleyelim)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 200 gram mantar
- 1 adet büyük boy çarliston biber
- 1 büyük diş sarımsak
- 4 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı köri
- Yarım su bardağı tavuk suyu
- Sıvıyağ
- Tuz
Kızartmak ı̇çı̇n;
- Sıvıyağ
Üzerı̇ ı̇çı̇n;
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Tavuklu Çardak Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sıvı yağ̆da piyazlık doğranan soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı kavuralım.
- Ardından küp küp doğranmış biberi ekleyip kavuralım.
- Mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra tiftiklenmiş tavukları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Baharatları, tuzu ve tavuk suyunu ekleyip biraz daha kavuralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Yufkaların her birini 6 parçaya bölelim.
- Soğuyan harcımızdan içine doldurup kalem böreği gibi saralım.
- Kızgın yağda kızartalım.
- Dilimleyip servis tabağına alalım.
- Üzerine tavuk suyu ve salçayı kaynatıp biraz dökelim.
- En son sarımsaklı yoğurt ilave edip servis edelim. Afiyet olsun inşallah ☺️🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder