1 Şubat 2021 Pazartesi

Tavuklu Çardak Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç harcı ı̇çı̇n;

  • 10 adet baget (45-50 dakika haşlayıp tiftikleyelim)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 200 gram mantar
  • 1 adet büyük boy çarliston biber
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 4 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı köri
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Kızartmak ı̇çı̇n;

  • Sıvıyağ

Üzerı̇ ı̇çı̇n;

  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

    Tavuklu Çardak Kebabı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sıvı yağ̆da piyazlık doğranan soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı kavuralım.
  • Ardından küp küp doğranmış biberi ekleyip kavuralım.
  • Mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra tiftiklenmiş tavukları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları, tuzu ve tavuk suyunu ekleyip biraz daha kavuralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Yufkaların her birini 6 parçaya bölelim.
  • Soğuyan harcımızdan içine doldurup kalem böreği gibi saralım.
  • Kızgın yağda kızartalım.
  • Dilimleyip servis tabağına alalım.
  • Üzerine tavuk suyu ve salçayı kaynatıp biraz dökelim.
  • En son sarımsaklı yoğurt ilave edip servis edelim. Afiyet olsun inşallah ☺️🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder