1 Şubat 2021 Pazartesi

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi

 

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • İsteğe göre tarçın

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

    Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi Yapılışı

  • Havuçları rendeleyip tencereye alalım.
  • 1 çay bardağı toz şeker ile havuçlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
  • Havuçlar pişerken 1 paket petibör bisküviyi robotta çekelim.
  • Pişen havuçları soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan havuçları ve robotta çektiğimiz bisküvileri bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  • Çok katı bir kıvamda olursa süt ekleyerek yuvarlanacak kıvama getirelim.
  • İsteğe göre içine fındık, ceviz, tarçın gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
  • Harçtan elimize ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım. Hindistan cevizine bulayalım. (ben birazını sade yaptım).
  • Servis tabağına alalım.
  • Üzerlerine kürdan batıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder