Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet havuç
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket petibör bisküvi
- İsteğe göre tarçın
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi Yapılışı
- Havuçları rendeleyip tencereye alalım.
- 1 çay bardağı toz şeker ile havuçlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
- Havuçlar pişerken 1 paket petibör bisküviyi robotta çekelim.
- Pişen havuçları soğumaya bırakalım.
- Soğuyan havuçları ve robotta çektiğimiz bisküvileri bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
- Çok katı bir kıvamda olursa süt ekleyerek yuvarlanacak kıvama getirelim.
- İsteğe göre içine fındık, ceviz, tarçın gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
- Harçtan elimize ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım. Hindistan cevizine bulayalım. (ben birazını sade yaptım).
- Servis tabağına alalım.
- Üzerlerine kürdan batıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder