Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 15-20 adet orta boy mantar
- 1 adet ufak tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam dereotu
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay bardağı süt
Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak mantarlarımızı soyarak yalnızca bir kez sudan geçirip ince ince doğruyoruz.
- Çorba tenceremizi ocağa alıp içerisine zeytinyağını ekleyip mantarlarımızı hafif suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan mantarların üzerine iki yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar mantarlar ile birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
- Suyu ile birlikte toplanacaktır un, aldırış etmeden hepsini güzelce kavurun.
- Başka bir tencerede tavuk göğsünü 5 su bardağı su ile haşlayıp haşlama suyunu kavurduğumuz unlu mantar karışımına ekliyoruz. 1 çay bardağı sütü karıştırarak ilave ediyoruz.
- Ardından tavukları didikleyip onları da ekliyoruz.
- Tuz ve karabiber ölçülerini verdim bize göre tam kıvamında siz kendi damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz bu aşamada onları da ekliyoruz. 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra dere otunu ince ince kıyıp pişen çorbamıza ekliyoruz.
- Ocağın altını kapatıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, o kadar lezzetli ki kesinlikle denemenizi öneririm. Bebeğime de rahatlıkla içirdiğim bir çorba üstelik💚 eğer daha fazla yapacaksanız ölçüleri iki katına çıkarın, iki günlük bir çorba elde edersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder