20 Şubat 2021 Cumartesi

Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 15-20 adet orta boy mantar
  • 1 adet ufak tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam dereotu
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı süt

    Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak mantarlarımızı soyarak yalnızca bir kez sudan geçirip ince ince doğruyoruz.
  • Çorba tenceremizi ocağa alıp içerisine zeytinyağını ekleyip mantarlarımızı hafif suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan mantarların üzerine iki yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar mantarlar ile birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
  • Suyu ile birlikte toplanacaktır un, aldırış etmeden hepsini güzelce kavurun.
  • Başka bir tencerede tavuk göğsünü 5 su bardağı su ile haşlayıp haşlama suyunu kavurduğumuz unlu mantar karışımına ekliyoruz. 1 çay bardağı sütü karıştırarak ilave ediyoruz.
  • Ardından tavukları didikleyip onları da ekliyoruz.
  • Tuz ve karabiber ölçülerini verdim bize göre tam kıvamında siz kendi damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz bu aşamada onları da ekliyoruz. 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra dere otunu ince ince kıyıp pişen çorbamıza ekliyoruz.
  • Ocağın altını kapatıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, o kadar lezzetli ki kesinlikle denemenizi öneririm. Bebeğime de rahatlıkla içirdiğim bir çorba üstelik💚 eğer daha fazla yapacaksanız ölçüleri iki katına çıkarın, iki günlük bir çorba elde edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder