Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet domates
- 3-4 dal ıspanak yaprağı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Yemeğimizi yapmak için öncelikle karnabaharı temizleyip yıkayalım. Hazırladığımız karnabaharı sıcak suda 10 dakika haşlayalım.
Uygun büyüklükte bir tavaya zeytinyağını alalım. Yağ ısınınca yemeklik doğradığımız kuru soğanı ilave edip soteleyelim.
Daha önceden kuşbaşı doğradığımız tavuk etini soğanlara ilave edip kavuralım. 5 dakika kadar kavurduktan sonra iri iri doğradığımızı domatesi ve biber salçasını ilave edip kavurmaya devam edelim.
Haşlanmış karnabahar, ıspanak yaprakları, soya sosu, tuz ve karabiberi ilave edelim. Yarım bardak kadar sıcak su ilave edip ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakalım. 5-6 dakika piştikten sonra ocaktan alalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder