15 Şubat 2021 Pazartesi

Köme Çorbası Tarifi

 Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı haşlanmış buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım patates
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım domates
  • Yarım patlıcan
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam nane

Hazırlanışı

Uygun büyüklükte bir tencerinin içine yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını alalım ve karıştıralım. Üzerine suyu ekleyip topak kalmayacak şekilde çırpalım.

Patlıcanı soyalım ve küp küp doğrayalım. Acısı çıksın diye tuzlu suda bekletelim. Bir gece önceden ıslatıp haşladığımız nohut, mercimek ve buğdayı bir kenara alalım. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayalım bir kenara alalım.

Çorbayı ocağa alalım. İçine önce nohut, mercimek ve buğdayı koyalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatalım. Diğer sebzeleri de ekledikten sonra arada karıştırarak 25 dakika kadar pişirelim. Tuzunu da ilave edip ocaktan alalım.

Tereyağını eritelim. Nane ekleyip biraz kavuralım. Çorbamızı kaselere alalım. Üzerine tereyağı ve nane karışımından gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder