21 Şubat 2021 Pazar

Tepsi Mantısı Tarifi

 

Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay bardağı su (Mantı hamuru sertliğinde olacak)

İç malzemesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet yumurtaların
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz, karabiber

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Tepsi Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un yumurta ve tuzu karıştıralım. Suyu kontrollü ilave edip sert bi hamur yoğuralım.
  • Hamuru 2 bezeye ayırıp oklavayla açalım.
  • Kesme aparatıyla kare şeklinde keselim.
  • İç malzemesi için soğanı çok küçük küp küp doğrayalım.
  • Kaseye kıyma, soğan ve baharatları ilave edip karıştıralım.
  • Hamurların orta kısmına iç harçtan yerleştirip hamuru iki kenarından bükelim.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp yağladığımız tepsiye dizelim.
  • 190 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Sosu için tereyağını sos tenceresinde eritelim.
  • İçerisine salçayı ilave edip kavuralım. Sıcak suyu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Fırından çıkardığımız tepsinin her tarafına gezdirip tekrar fırına sürelim.
  • Sosu çekene kadar tekrar pişirelim.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı sos yapıp servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder