Top Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 8 tavuk baget
- Haşlamak için su
Hamuru için;
- 3 yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 100gr kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)
- 100 ml krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Pane için;
- 2 yumurta ve hamurdan artan yumurtaların beyazları
- 1 kase un
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 3 yemek kaşığı susam
- 1 paket doritos mısır cipsi (isteğe bağlı)
Kızartmak için;
- Bol sıvı yağ
Top Tavuk Baget Tarifi Yapılışı
- Tavukları derin bir tencerede haşlayalım. Tavuk haşlanırken hamur malzemelerini kaşar peyniri hariç karıştırıp ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Ardından kaşar peyniri rendesi ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hafif unlayıp 8 e bölelim. Haşlanan tavuğumuzu ocaktan alalım.
- Soğuyunca derilerini ve kemik uçlarını alalım.
- Hamurları ince daire şeklinde yassılaştırıp içine tavuğu koyalım ve fotoğraftaki gibi her yerini kaplayalım.
- Hamurla kapladığımız tavukları dolaba kaldıralım.
- Pane için yumurtaları yayvan bir kapta çırpalım.
- Cipsi robottan geçirip un hariç diğer malzemelerle karıştıralım.
- Unu da ayrı bir kaba alalım. Pane malzemelerini fotoğraftaki gibi ayrı tabaklarda hazırlayalım.
- Dolaptan aldığımız tavuklarımızı önce unu sonra yumurtaya en sonunda galeta unlu karışıma bulayıp buzdolabına kaldıralım.
- 1 saat buzdolabında bekleyen tavuklarımızı derin yağda kızartalım.
- Hamurda kaşar olduğu için eriyen bir görüntü oluyor o tadı sevmeyenler kaşar peyniri eklemeyebilir.
- Tavuklarımızı ana yemek olarak tek başına tüketebilirsiniz.
Bu nefis tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder