4 Şubat 2021 Perşembe

Top Tavuk Baget Tarifi

 

Top Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tavuk baget
  • Haşlamak için su

Hamuru için;

  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 100gr kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)
  • 100 ml krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Pane için;

  • 2 yumurta ve hamurdan artan yumurtaların beyazları
  • 1 kase un
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 paket doritos mısır cipsi (isteğe bağlı)

Kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

    Top Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

  • Tavukları derin bir tencerede haşlayalım. Tavuk haşlanırken hamur malzemelerini kaşar peyniri hariç karıştırıp ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Ardından kaşar peyniri rendesi ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Hafif unlayıp 8 e bölelim. Haşlanan tavuğumuzu ocaktan alalım.
  • Soğuyunca derilerini ve kemik uçlarını alalım.
  • Hamurları ince daire şeklinde yassılaştırıp içine tavuğu koyalım ve fotoğraftaki gibi her yerini kaplayalım.
  • Hamurla kapladığımız tavukları dolaba kaldıralım.
  • Pane için yumurtaları yayvan bir kapta çırpalım.
  • Cipsi robottan geçirip un hariç diğer malzemelerle karıştıralım.
  • Unu da ayrı bir kaba alalım. Pane malzemelerini fotoğraftaki gibi ayrı tabaklarda hazırlayalım.
  • Dolaptan aldığımız tavuklarımızı önce unu sonra yumurtaya en sonunda galeta unlu karışıma bulayıp buzdolabına kaldıralım.
  • 1 saat buzdolabında bekleyen tavuklarımızı derin yağda kızartalım.
  • Hamurda kaşar olduğu için eriyen bir görüntü oluyor o tadı sevmeyenler kaşar peyniri eklemeyebilir.
  • Tavuklarımızı ana yemek olarak tek başına tüketebilirsiniz.
  • Bu nefis tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder