17 Şubat 2021 Çarşamba

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Çok İstenen Bir Tarif) Tarifi

 

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Çok İstenen Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından iki parmak eksik sıvı yağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı su,

    Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Çok İstenen Bir Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şunu belirteyim yanmaz yapışmaz tava yada teflon tava kullanmanız gerekiyor.
  • Tavayı ocağa almadan önce sıvı yağını, unu, yumurtayı koyup bi güzel spatulayla yada düz tahta karıştırarak birbirine yedirelim.
  • Sonra hindistan cevizini ilave edip ocağa alalım.
  • Bir yandan tencereye şeker ve suyu koyup ocağa alıp kaynatalım.
  • Hafif harlı ateşte spatulanın arka kısmıyla ezerek topaklar kaybolana kadar karıştıralım.
  • Hafif un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Rengine dönünceye kadar topaklık kaybolunca ocaktan şerbeti alıp tavadaki karışıma yavaş ve dikkatli bi şekilde sıçratmadan ilave edelim.
  • Ocağın altını kısıp şerbetini çekene kadar karıştıralım.
  • Helva kıvamına gelince ocaktan alıp ister silikon kalıpta ister fincanda, ister kaşıkla şekil verip üzerine antep fıstığı yada fındık, ceviz hangisi varsa üzerini süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
  • Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder