Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Çok İstenen Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağından iki parmak eksik sıvı yağı
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 1 çay bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı su,
Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Çok İstenen Bir Tarif) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şunu belirteyim yanmaz yapışmaz tava yada teflon tava kullanmanız gerekiyor.
- Tavayı ocağa almadan önce sıvı yağını, unu, yumurtayı koyup bi güzel spatulayla yada düz tahta karıştırarak birbirine yedirelim.
- Sonra hindistan cevizini ilave edip ocağa alalım.
- Bir yandan tencereye şeker ve suyu koyup ocağa alıp kaynatalım.
- Hafif harlı ateşte spatulanın arka kısmıyla ezerek topaklar kaybolana kadar karıştıralım.
- Hafif un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Rengine dönünceye kadar topaklık kaybolunca ocaktan şerbeti alıp tavadaki karışıma yavaş ve dikkatli bi şekilde sıçratmadan ilave edelim.
- Ocağın altını kısıp şerbetini çekene kadar karıştıralım.
- Helva kıvamına gelince ocaktan alıp ister silikon kalıpta ister fincanda, ister kaşıkla şekil verip üzerine antep fıstığı yada fındık, ceviz hangisi varsa üzerini süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder