Unsuz Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kalıp ölçüsü: 15cm kare
- 100 gr bitter çikolata
- 60 gr tuzsuz tereyağı
- 50 gr toz şeker
- 2 yumurta
- 15 gr kakao tozu
- 1 adet muz
Unsuz Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi Yapılışı
- Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp sıcak suya oturtun ve erimesi için bırakın.
- Bir başka kaba yumurtaları kırın, şekeri ilave edin ve kabı sıcak su dolu bir kaba videodaki gibi oturtun.
- Sıcak sudayken karıştırın ta ki şeker iyice eriyinceye dek. Termometreniz varsa sıcaklık 40c ulaşana dek bekletin, termometre yoksa 3-4 dakika içinde 40c ye ulaşacaktır.
- Sonra sudan alın.
- Mikser ile videodaki kıvamı yakalayana dek karıştırın. 3 dakika yüksek, 2 dakika orta, 1 dakika düşük hızda çırpın. Bu işlem büyük baloncukları küçülterek hamurunuzun sönmesini engelleyecektir.
- Eritmiş olduğunuz çikolata ve tereyağına kakao tozunu ilave edip, homojen hale gelene dek çırpın. Ve karışıma ekleyip vidodaki gibi karıştırın.
- Karışımı kek kalıbına alıp videodaki gibi doğradığınız muzları kek hamurunun üzerine dizin.
- Önceden 180c ye ısıttığınız fırında 20-23 dakika pişirin.
- Oda ısısında soğutun ve buzdolabında bekletin. Afiyet olsun! not: arzu ederseniz muz yerine, portakal, ahududu gibi meyveler kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder