20 Şubat 2021 Cumartesi

Unsuz Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi

 

Unsuz Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kalıp ölçüsü: 15cm kare

  • 100 gr bitter çikolata
  • 60 gr tuzsuz tereyağı
  • 50 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 15 gr kakao tozu
  • 1 adet muz

    Unsuz Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp sıcak suya oturtun ve erimesi için bırakın.
  • Bir başka kaba yumurtaları kırın, şekeri ilave edin ve kabı sıcak su dolu bir kaba videodaki gibi oturtun.
  • Sıcak sudayken karıştırın ta ki şeker iyice eriyinceye dek. Termometreniz varsa sıcaklık 40c ulaşana dek bekletin, termometre yoksa 3-4 dakika içinde 40c ye ulaşacaktır.
  • Sonra sudan alın.
  • Mikser ile videodaki kıvamı yakalayana dek karıştırın. 3 dakika yüksek, 2 dakika orta, 1 dakika düşük hızda çırpın. Bu işlem büyük baloncukları küçülterek hamurunuzun sönmesini engelleyecektir.
  • Eritmiş olduğunuz çikolata ve tereyağına kakao tozunu ilave edip, homojen hale gelene dek çırpın. Ve karışıma ekleyip vidodaki gibi karıştırın.
  • Karışımı kek kalıbına alıp videodaki gibi doğradığınız muzları kek hamurunun üzerine dizin.
  • Önceden 180c ye ısıttığınız fırında 20-23 dakika pişirin.
  • Oda ısısında soğutun ve buzdolabında bekletin. Afiyet olsun! not: arzu ederseniz muz yerine, portakal, ahududu gibi meyveler kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder