20 Şubat 2021 Cumartesi

Portakallı Cheesecake Tarifi

 

Portakallı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gram labne
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (Ekşisiz tatlı olmalı yoğurdumuz aksi taktirde kekimizin tadı da güzel olmaz. eğer yoğurt kullanmak istemesseniz labneyi 600 gram kullanmalısınız)
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 buçuk bardak şeker (Bardak ölçüsü 200 ml )
  • 2 yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Tabanı için

  • 1 buçuk paket burçak bisküvi (Tekli paketlerden )
  • 50 gram tereyağı (Yoksa kahvaltılık yağ olabilir )

Sosu için

  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Kürdanın ucu ile sarı gıda boyası (Yoksa şart değil )

    Portakallı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Tabanı için bisküvi robotta çekilir. Tereyağı eritilip çekilmiş bisküvi ile karıştırılır.
  • Kalıbımızın altına yağlı kağıt serilir. Etrafı folyo ile sarılır.
  • Üzerine bisküvi karışımı güzelce yayılıp bardakla bastırarak sıkılaşması sağlanır.
  • Diğer tarafta labne ve şeker çırpılır.
  • Üzerine krema eklenir. Yumurtalar 1 tane kırılıp karıştırılıp 2. Yumurta da kırılıp karıştırılır.
  • Vanilya, un ve nişasta eklenerek karıştırılır.
  • Karışımı bisküvilerin üzerine dökerek 170 derece fırında 1 saat pişirilir.
  • Fırının en alt kısmına bir kapla sıcak su koyarak çatlaması önlenir.
  • 1 saat sonra fırının kapağını açıp kekimizi hafif salladığımız da ortası çok fazla sallanmıyorsa pişmiş demektir.
  • Fırın kapatılıp kapağı bi yarım saat kapalı bir şekilde içinde dinlendirilir.
  • Daha sonra fırınının kapağını biraz açıp bi yarım saat de öyle dinlendirilir.
  • Kekimiz dinlenirken sosu hazırlanır.
  • Sos için taze sıktığımız portakal suyu, su, nişasta ve şeker küçük bir tencereye alınır ve karıştırılarak kaynatılır.
  • Ilıyan sosumuz kekimizin üzerine dökülür ve dolaba dinlenmeye bırakılır.
  • En az 3-4 saat dinlenen kekimizi servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder