Portakallı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 450 gram labne
- 1 su bardağı süzme yoğurt (Ekşisiz tatlı olmalı yoğurdumuz aksi taktirde kekimizin tadı da güzel olmaz. eğer yoğurt kullanmak istemesseniz labneyi 600 gram kullanmalısınız)
- 1 paket sıvı krema
- 1 buçuk bardak şeker (Bardak ölçüsü 200 ml )
- 2 yumurta
- 2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
Tabanı için
- 1 buçuk paket burçak bisküvi (Tekli paketlerden )
- 50 gram tereyağı (Yoksa kahvaltılık yağ olabilir )
Sosu için
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- Yarım su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Kürdanın ucu ile sarı gıda boyası (Yoksa şart değil )
Portakallı Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Tabanı için bisküvi robotta çekilir. Tereyağı eritilip çekilmiş bisküvi ile karıştırılır.
- Kalıbımızın altına yağlı kağıt serilir. Etrafı folyo ile sarılır.
- Üzerine bisküvi karışımı güzelce yayılıp bardakla bastırarak sıkılaşması sağlanır.
- Diğer tarafta labne ve şeker çırpılır.
- Üzerine krema eklenir. Yumurtalar 1 tane kırılıp karıştırılıp 2. Yumurta da kırılıp karıştırılır.
- Vanilya, un ve nişasta eklenerek karıştırılır.
- Karışımı bisküvilerin üzerine dökerek 170 derece fırında 1 saat pişirilir.
- Fırının en alt kısmına bir kapla sıcak su koyarak çatlaması önlenir.
- 1 saat sonra fırının kapağını açıp kekimizi hafif salladığımız da ortası çok fazla sallanmıyorsa pişmiş demektir.
- Fırın kapatılıp kapağı bi yarım saat kapalı bir şekilde içinde dinlendirilir.
- Daha sonra fırınının kapağını biraz açıp bi yarım saat de öyle dinlendirilir.
- Kekimiz dinlenirken sosu hazırlanır.
- Sos için taze sıktığımız portakal suyu, su, nişasta ve şeker küçük bir tencereye alınır ve karıştırılarak kaynatılır.
- Ilıyan sosumuz kekimizin üzerine dökülür ve dolaba dinlenmeye bırakılır.
- En az 3-4 saat dinlenen kekimizi servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder