Yöresel Sinop Mantısı (Kulaklı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 kg un
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Ilık su
İç harcı;
- 500 gram kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 100 gram tereyağı
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için )
Yöresel Sinop Mantısı (Kulaklı) Tarifi Yapılışı
- Derin bir kabın içine unu yumurtayı tuzu alalım yavaş yavaş ılık suyu dökerek yoğuralım.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Ve mantı hamurumuzu 30-40 dk bekletelim diğer taraftan kuru soğanları yemeklik ince ince doğrayıp içine kıymayı baharatlarını ekleyip karıştıralım.
- Dinlenmiş hamuru çok ince olmayacak şekilde açıp şekil verip kıymalı harçtan içine koyup kapatalım.
- Hamur bitene kadar işlem aynı daha sonra tencere su çok az tuz ekleyip kaynatalım kaynayan suda mantılılarımızı haşlayıp süzelim servis tabağına alıp üzerine tereyağı eritip gezdirelim .
- Daha sonra sarımsaklı yoğurt ve sos ekleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder