4 Şubat 2021 Perşembe

Yöresel Sinop Mantısı (Kulaklı) Tarifi

 

Yöresel Sinop Mantısı (Kulaklı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 kg un
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Ilık su

İç harcı;

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 100 gram tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için )

    Yöresel Sinop Mantısı (Kulaklı) Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kabın içine unu yumurtayı tuzu alalım yavaş yavaş ılık suyu dökerek yoğuralım.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • Ve mantı hamurumuzu 30-40 dk bekletelim diğer taraftan kuru soğanları yemeklik ince ince doğrayıp içine kıymayı baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • Dinlenmiş hamuru çok ince olmayacak şekilde açıp şekil verip kıymalı harçtan içine koyup kapatalım.
  • Hamur bitene kadar işlem aynı daha sonra tencere su çok az tuz ekleyip kaynatalım kaynayan suda mantılılarımızı haşlayıp süzelim servis tabağına alıp üzerine tereyağı eritip gezdirelim .
  • Daha sonra sarımsaklı yoğurt ve sos ekleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder