4 Şubat 2021 Perşembe

Kahve Yanı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi

 

Kahve Yanı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy portakal
  • 10 adet karanfil
  • 5 damla limon suyu
  • 2 su bardağı toz şeker

Haşlamak için;

  • Su

Bulamak için:

  • 100 gram çikolata ( benmari usulü eritilecek)

    Kahve Yanı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak portakal 🍊 kabuklarını geniş bir şekilde dört’e bölün.
  • Daha sonra uzun şeritler halinde doğrayıp bir gece suda bekletin ki portakal 🍊 kabuklarının acılığı hiç kalmasın daha sonra suyunu dökün ve tencereye alın.
  • Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin. Acılığı çıksın diye 10 dakika boyunca kaynatın.
  • O suyu süzüp aynı şekilde 2 su bardağı su ekleyip tekrar 10 dakika kaynatın.
  • Aynı işlemi 3. Kez tekrarlayın. ( her seferinde soğuk su ekleyerek kaynatın).
  • Son portakalları 🍊süzdükten sonra tencereye koyduğunuz kabukların içine 1. 5 su bardağı su, karanfiller ve 2 su bardağı şekeri ekleyin.
  • Portakallar şeffaflaşana kadar kaynatın. En son limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
  • Pişen kabukları süzgeçten süzün yağlı kağıt üzerine dizdikten sonra 100 derece fırında 20 dakika fırınlayın daha çabuk nemlenip üzerleri şekerleri daha çabuk tutacaktır.
  • Şekerleri orantılı şekilde olsun diye teker teker şeker dolu bir kaseye batırarak bulayın .
  • İsteğe göre portakalların çubuklarının yarısını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz ben öyle yaptım.
  • Tercih sizin portakal şekerlemelerini bir kavanoza doldurup kavanozun kapağını kapatıp buzdolabında uzun zaman muhafaza edebilirsiniz .
  • Kahvenin yanında misafirlerinize güzel bir atıştırmalık şekerlemeler ikram edebilirsiniz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun 👌🏻😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder