Kahve Yanı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet büyük boy portakal
- 10 adet karanfil
- 5 damla limon suyu
- 2 su bardağı toz şeker
Haşlamak için;
- Su
Bulamak için:
- 100 gram çikolata ( benmari usulü eritilecek)
Kahve Yanı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak portakal 🍊 kabuklarını geniş bir şekilde dört’e bölün.
- Daha sonra uzun şeritler halinde doğrayıp bir gece suda bekletin ki portakal 🍊 kabuklarının acılığı hiç kalmasın daha sonra suyunu dökün ve tencereye alın.
- Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin. Acılığı çıksın diye 10 dakika boyunca kaynatın.
- O suyu süzüp aynı şekilde 2 su bardağı su ekleyip tekrar 10 dakika kaynatın.
- Aynı işlemi 3. Kez tekrarlayın. ( her seferinde soğuk su ekleyerek kaynatın).
- Son portakalları 🍊süzdükten sonra tencereye koyduğunuz kabukların içine 1. 5 su bardağı su, karanfiller ve 2 su bardağı şekeri ekleyin.
- Portakallar şeffaflaşana kadar kaynatın. En son limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
- Pişen kabukları süzgeçten süzün yağlı kağıt üzerine dizdikten sonra 100 derece fırında 20 dakika fırınlayın daha çabuk nemlenip üzerleri şekerleri daha çabuk tutacaktır.
- Şekerleri orantılı şekilde olsun diye teker teker şeker dolu bir kaseye batırarak bulayın .
- İsteğe göre portakalların çubuklarının yarısını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz ben öyle yaptım.
- Tercih sizin portakal şekerlemelerini bir kavanoza doldurup kavanozun kapağını kapatıp buzdolabında uzun zaman muhafaza edebilirsiniz .
- Kahvenin yanında misafirlerinize güzel bir atıştırmalık şekerlemeler ikram edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun 👌🏻😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder