Yumuşacık Beignet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 70g toz şeker
- 1 tatlı kaşığı maya
- 250 ml ılık süt
- Alabildiği kadar un
Yumuşacık Beignet Tarifi Yapılışı
- İlk önce karıştırma kabına 2 yumurta sarısı, tereyağ ve toz şeker karıştırılır.
- Maya ılık süt ile eritilir ve karışıma eklenir.
- Sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurun üzerini streç film ile kapatılır ve yarım saat dinlendirilir.
- Mayalanan hamur merdane ile açılır ve uzun dikdörtgen şekilde kesilir. Resimdeki gibi dikdörtgenin ortası kesilir ve şekil verilir.
- Kızgın yağda iki taraflı kızartılır.
- Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Ve yumuşacık beignetler yemeğe hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder