3 Şubat 2021 Çarşamba

Yumuşacık Beignet Tarifi

 

Yumuşacık Beignet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 70g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 250 ml ılık süt
  • Alabildiği kadar un

    Yumuşacık Beignet Tarifi Yapılışı

  • İlk önce karıştırma kabına 2 yumurta sarısı, tereyağ ve toz şeker karıştırılır.
  • Maya ılık süt ile eritilir ve karışıma eklenir.
  • Sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamurun üzerini streç film ile kapatılır ve yarım saat dinlendirilir.
  • Mayalanan hamur merdane ile açılır ve uzun dikdörtgen şekilde kesilir. Resimdeki gibi dikdörtgenin ortası kesilir ve şekil verilir.
  • Kızgın yağda iki taraflı kızartılır.
  • Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
  • Ve yumuşacık beignetler yemeğe hazır afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder